neljapäev, 2. juuni 2016

Vürtsikas kõrvitsa - bataadi püreesupp kookospiimaga.



 See on üks mõnusalt vürtsikas ja kreemine püreesupp. Retsepti idee sain siit aga nagu mul tavaliselt nende retseptidega on, siis peaaegu kunagi ma ei tee täpselt retsepti järgi. Nii ka seekord. Minu retsept siis selline :)





Küüslaugupasta, Thai seasoning pasta, ingveripasta ja kookospiim. Fotod: netist. 

Vaja läheb:
ca 500 g kõrvitsat 
ca 500 g bataati
1 purk ehk 400 ml kookospiima
himaalaja roosat soola
ca 1 tl Gourmet Gardeni ingveri pastat
ca 1/2 tl Gourmet Gardeni küüslaugu pastat
ca 1 tl Courmet Gardeni Thai Seasoning maitseainesegu pastat
kõrvitsaseemneõli
kõrvitsaseemneid 
2 sl võid


Kõrvitsaõli. Foto: netist
Valmistamine:
 Koori ja tükelda kõrvits kuubikuteks. Loomulikult eemalda ka seemned. Koori ja tükelda bataat kuubikuteks. 
 Aseta paksupõhjaline pott tulele, lisa rasvaine ning lase sellel sulada. Vala rasvale kooritud ja kuubikuteks lõigatud bataaditükid, lase neil mõnusalt glasuuristuda - mitte pruunistuda - pidevalt segades. Kui bataadid on potis umbes 5-8 minutit glasuurinud, siis  lisa juurde kooritud ja kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvitsatükid. Lase segul veel ca 8 minutit pehmeneda. Vahepeal maitsesta soola ja Gourmet Gardeni maitseainetega. 
 Vürtside lisamisel lähtu enda vürtsilembusest. Vala juurde kookospiim ja lase madalal kuumusel podiseda, kuni bataat ja kõrvits on peaaegu pudruks keenud. Keera potilt tuli alt ning lase jahtuda ca 10 minutit  ja siis püreesta supp saumikseriga kreemjaks püreesupiks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid vastavalt oma maitseeelistusele. 
 Rösti mõni minut kõrvitsaseemneid kuival pannil. 
 Tõsta supp taldrikutesse. Puista supi keskele näputäis röstitud kõrvitsaseemneid ja tilguta ümber kõrvitsaseemnete väikesed kõrvitsaõli tilgakesed. Võta hambatikk ja tõmba joon läbi õlitilkade, et moodustuks ilus südamekestest ring. 


Vürtsikas kõrvitsa - bataadi püreesupp kookospiimaga. 
Foto: erakogu. 


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar