neljapäev, 2. juuni 2016

Murelikook.



Seda retsepti jagati mingi aeg tagasi hoolega Facebookis. Originaalretseptis on kasutatud kirsse aga minul olid murelid ja tegin nendega. Kuna kook ise on üsna magus siis tõenäoliselt jääb kirssidega veel parem. Kirsside hapukus tasakaalustab koogi magusat maitset. Aga ka murelitega on see kook patuselt hea ;) 


Originaal kirsi kook ehk Cherry Clafouitis. Foto: netist

Originaalretsept siis 
siin



Vaja läheb:
600 g magusaid kirsse või mureleid
Tükike võid ahjuvormi määrimiseks
2 sl suhkrut koogivormi põhjale raputamiseks
4 muna
100 g suhkrut
100 g jahu
1/4 tl soola
1/2 tl vanilje ekstrakti
1/2 tl mandli ekstrakti
240 ml piima
2 sl ehk 30 g sulatatud võid
tuhksuhkrut koogile raputamiseks

Mandliekstrakt ja vanilli ekstrakt. Fotod: netist

Valmistamine:
Pese kirsid ja eemalda kivid. Määri 26 cm suurune ümmargune (klaasist) ahjuvorm korralikult võiga. Nii põhi kui seinad. Raputa võile 2 sl suhkrut ja raputa see suhkur ühtlaselt vormi põhjale ja seintele. Aseta kivideta kirsid ühtlase ühekordse kihina vormi.
Löö 4 muna kaussi. Lisa 100 g suhkrut ja 1/4 tl soola. Klopi lahti. Lisa jupphaaval 100 g jahu vahepeal segades. Klopi korralikult läbi, et ei jääks jahuklompe sisse. Lisa taignale 1/2 tl vanilje ekstrakti ja 1/2 tl mandli ekstrakti. Lisa 240 ml piima. Sega korralikult. Lisa taignale 2 sl ehk 30 g sulatatud võid.
Vala taigen ettevaatlikult kirssidele.
Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit kuni kook on ilus kohev ja kuldpruun. Valmis koogile puista peale tuhksuhkrut. 

Minu murelikook. Millegipärast kerkis ühest servas rohkem :D Foto: erakogu


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar