Seda retsepti jagati mingi aeg tagasi hoolega Facebookis. Originaalretseptis on kasutatud kirsse aga minul olid murelid ja tegin nendega. Kuna kook ise on üsna magus siis tõenäoliselt jääb kirssidega veel parem. Kirsside hapukus tasakaalustab koogi magusat maitset. Aga ka murelitega on see kook patuselt hea ;)
Originaal kirsi kook ehk Cherry Clafouitis. Foto: netist
Originaalretsept siis siin.
Vaja läheb:
600
g magusaid kirsse või mureleid
Tükike
võid ahjuvormi määrimiseks
2
sl suhkrut koogivormi põhjale raputamiseks
4
muna
100
g suhkrut
100
g jahu
1/4
tl soola
1/2
tl vanilje ekstrakti
1/2
tl mandli ekstrakti
240
ml piima
2
sl ehk 30 g sulatatud võid
tuhksuhkrut
koogile raputamiseks
Mandliekstrakt ja vanilli ekstrakt. Fotod: netist
Valmistamine:
Pese
kirsid ja eemalda kivid. Määri 26 cm suurune ümmargune (klaasist)
ahjuvorm korralikult võiga. Nii põhi kui seinad. Raputa võile 2 sl
suhkrut ja raputa see suhkur ühtlaselt vormi põhjale ja seintele.
Aseta kivideta kirsid ühtlase ühekordse kihina vormi.
Löö
4 muna kaussi. Lisa 100 g suhkrut ja 1/4 tl soola. Klopi lahti. Lisa
jupphaaval 100 g jahu vahepeal segades. Klopi korralikult läbi, et
ei jääks jahuklompe sisse. Lisa taignale 1/2 tl vanilje ekstrakti
ja 1/2 tl mandli ekstrakti. Lisa 240 ml piima. Sega korralikult. Lisa
taignale 2 sl ehk 30 g sulatatud võid.
Vala
taigen ettevaatlikult kirssidele.
Küpseta
180 kraadises ahjus 40-45 minutit kuni kook on ilus kohev ja
kuldpruun. Valmis koogile puista peale tuhksuhkrut.
Minu murelikook. Millegipärast kerkis ühest servas rohkem :D Foto: erakogu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar