neljapäev, 2. juuni 2016

Lihtne Nussa stritsel.




 See retsept ringles mingi aeg tagasi Facebookis. Otsustasin järgi teha, aga nagu alati ikka omamoodi. :D Originaalretsept asub siin. Mina aga valisin poest valmis pärmi-lehttaigna ja kuna soodushinnaga oli tol hetkel pakkumises Nussa kreem, mitte Nutella siis võtsin loomulikult odavama variandi. Niisiis minu retsept siis selline :)
















Vaja läheb: 
1 pakk pärmi lehttaignat või lehttaignat
1/3 purki Nutella või Nussa kreemi

Valmistamine: 
 Lõika lehttaigen 4 võrdseks osaks. Rulli esimene tükk suuremaks (ürita võimalikult ümmargune ketas rullida, et vähem ära peaks lõikama) nii, et sellest saaks suure praetaldriku suuruse ümmarguse ketta välja lõigata. Ülejäägid jäta kõrvale.
 Tõsta taignaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri sellele kiht Nussa kreemi.
 Võta teine taignatükk. Rulli see nii suureks, et saaks suure praetaldriku suuruse ketta välja lõigata. Ürita ka seekord võimalikult ümmargune ketas rullida, et vähem ära peaks lõikama. Lõikamisest ülejäänud taignaribad tõsta kõrvale. 
Tõsta taignaketas Nussakihiga kaetud eelmise taignaketta peale.
Toimi samamoodi kuni kõik taignatükid on kihiti üksteise peal.



 Videos viskab see mees taignaülejäägid minema. Mina vaatasin, et neid on üsna piisavalt ja rullisin neist jääkidest veel ühe ümmarguse taignaketta. Nii ei läinud mul mitte kübetki tainast raisku. Tõsta viimaseks pealmiseks kihiks.

 Aseta taignakihtide keskele väike klaas või pits. Lõika algul neljaks tükiks. Siis pooleks ja siis veel pooleks. Välja peab tulema 16 sisselõiget.

 Hakka kahekaupa taignaribasid väljapoole keerama nii, et üks keerd kõigile peale jääks. Pigista otsad väljapoole kokku. Pintselda üle lahtiklopitud munaga.

 Küpseta ahjus taignapakil ettenähtud kuumusel ja etteantud ajal. Jälgi, et kook kõrbema ei läheks. Kui näed, et stritsel pole etteantud ajaga küpsenud lisa veel pisut küpsemisaega. 

 Minul vajusid kinnipigistatud otsad lahti aga ma leian, et ka nii näeb see väga efektne välja. Maitse oli patuselt hea! Stritsel kadus hetkega sööjate kõhtu :)  Kuigi algul tundub, et seda on keeruline teha siis tegelikult oli seda hoopiski üllatavalt lihtne teha. Kindlasti soovitan. Aga hoiatan, see on tõesti patuselt hea. :) 

 Lihtne Nussa stritsel. Foto: erakogu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar