See retsept ringles mingi aeg tagasi Facebookis. Otsustasin järgi teha, aga nagu alati ikka omamoodi. :D Originaalretsept asub siin. Mina aga valisin poest valmis pärmi-lehttaigna ja kuna soodushinnaga oli tol hetkel pakkumises Nussa kreem, mitte Nutella siis võtsin loomulikult odavama variandi. Niisiis minu retsept siis selline :)
Vaja läheb:
1
pakk pärmi lehttaignat või lehttaignat
1/3
purki Nutella või Nussa kreemi
Valmistamine:
Lõika
lehttaigen 4 võrdseks osaks. Rulli esimene tükk suuremaks (ürita võimalikult ümmargune ketas rullida, et vähem ära peaks lõikama) nii, et
sellest saaks suure praetaldriku suuruse ümmarguse ketta välja
lõigata. Ülejäägid jäta kõrvale.
Tõsta
taignaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri sellele
kiht Nussa kreemi.
Võta
teine taignatükk. Rulli see nii suureks, et saaks suure praetaldriku
suuruse ketta välja lõigata. Ürita ka seekord võimalikult ümmargune ketas rullida, et vähem ära peaks lõikama. Lõikamisest ülejäänud taignaribad
tõsta kõrvale.
Tõsta taignaketas Nussakihiga kaetud eelmise
taignaketta peale.
Toimi
samamoodi kuni kõik taignatükid on kihiti üksteise peal.
Videos viskab see mees taignaülejäägid minema. Mina vaatasin, et neid on üsna piisavalt ja rullisin neist jääkidest veel ühe ümmarguse taignaketta. Nii ei läinud mul mitte kübetki tainast raisku. Tõsta viimaseks pealmiseks kihiks.
Aseta
taignakihtide keskele väike klaas või pits. Lõika algul neljaks
tükiks. Siis pooleks ja siis veel pooleks. Välja peab tulema 16
sisselõiget.
Hakka
kahekaupa taignaribasid väljapoole keerama nii, et üks keerd
kõigile peale jääks. Pigista otsad väljapoole kokku. Pintselda
üle lahtiklopitud munaga.
Küpseta
ahjus taignapakil ettenähtud kuumusel ja etteantud ajal. Jälgi, et
kook kõrbema ei läheks. Kui näed, et stritsel pole etteantud ajaga
küpsenud lisa veel pisut küpsemisaega.
Minul vajusid kinnipigistatud otsad lahti aga ma leian, et ka nii näeb see väga efektne välja. Maitse oli patuselt hea! Stritsel kadus hetkega sööjate kõhtu :) Kuigi algul tundub, et seda on keeruline teha siis tegelikult oli seda hoopiski üllatavalt lihtne teha. Kindlasti soovitan. Aga hoiatan, see on tõesti patuselt hea. :)
Lihtne Nussa stritsel. Foto: erakogu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar