Selle põneva retsepti leidsin siit.
Kogus: neljale
200
g riisi
Hakkliha:
200 g veisehakkliha
1 sl sojakastet
1 sl seesamiõli
1 tl suhkrut
Hakkliha:
200 g veisehakkliha
1 sl sojakastet
1 sl seesamiõli
1 tl suhkrut
Kuivatatud shiitake seened Umami poest |
Muud
lisandid:
2
porgandit + 1 sl seesamiseemneid
umbes 130 g šiitake seeni
umbes 150 g värskeid spinatilehti
150 g mungoaidusid
4 kanamuna
praadimiseks õli (rapsi - või rafineeritud päevalilleõli)
umbes 130 g šiitake seeni
umbes 150 g värskeid spinatilehti
150 g mungoaidusid
4 kanamuna
praadimiseks õli (rapsi - või rafineeritud päevalilleõli)
Mungoa idud (müüakse karbiga Maksimarketis jm) Foto: netist. |
Kaste:
2 sl Gochujang tšillipastat (asendasin magusa chilli kastmega)
1 küüslauguküüs, katki pressitud
1 sl seesamiseemneid
1 tl riisiäädikat (võib asendada õuna- või valge veini äädikaga, kasutasin riisiäädikat)
1 tl seesamiõli
1 tl suhkrut
1 sl vett
2 sl Gochujang tšillipastat (asendasin magusa chilli kastmega)
1 küüslauguküüs, katki pressitud
1 sl seesamiseemneid
1 tl riisiäädikat (võib asendada õuna- või valge veini äädikaga, kasutasin riisiäädikat)
1 tl seesamiõli
1 tl suhkrut
1 sl vett
Gochujang Ehk Korea Tšillipasta Umami poest. |
1. Keeda
või auruta riis (kasutasin basmati riisi). Pese riis korralikult! Seejärel tõsta potti ja lisa külma vett nii palju, et
see ulataks umbes sentimeetri-pooleteise jagu üle riisi. Lase riis keema,
kata kaanega ja keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit, kuni kogu
vedelik on riisi imendunud. Tõsta kuumuselt ära, sega kahvliga läbi
ja ja lase veel paar minutit kaane all seista.
2.Nüüd
valmista riisi lisandid. Mõttekas on hoida nii hakkliha kui kõiki
köögiviljalisandeid eraldi kausikestes, nii on lihtsam järge
pidada:
1. Sega hakkliha maitseainetega ja lase toatemperatuuril maitsestuda, kuni tegeled muude koostisosadega.
2. Ribasta porgand köögiviljalõikuriga või lõika noaga ribad. Sega seesamiseemnetega.
3. Leota kuivatatud seeni kuumas vees, kuni on pehmed.
4. Lase potis vesi keema. Keeda spinatilehti minut-paar. Nõruta sõelal, pigista kuivaks.
5. Lase uuesti vesi keema, keeda ka mungoaidusid minutijagu. Nõruta.
6. Kuumuta pannil umbes 1 supilusikatäis praadimisõli. Tõsta hakkliha pannile ja prae, kuni punane värv on asendunud pruunikaga. Tõsta pannilt eraldi kaussi ootele.
7. Pühi pann paberiga puhtaks. Kuumuta sellel uuesti õli ja prae läbi kõigepealt porgand (u 2 minutit), seejärel seened (samuti u 2 minutit). Lõika seened ribadeks.
8. Prae härjasilmad.
9. Sega kokku kastme koostisosad.
10. Tõsta taldrikusse riis. Säti lisandid riisi peale. Tõsta igasse taldrikusse portsu peale üks praetud kanamuna ja muna peale vürtsikas kaste. Enne söömist sega lisandid riisiga segamini.
Bibimbap ehk Korea "segatud riis". Foto: erakogu. |
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar