Mul on üks maiasmokk, kes tellis mu käest vahvleid ja sefiiri. Kunagi sai oma esimese palga eest ostetud Esta vahvliküpsetaja ja see on mul siiani töökorras. Võtsingi siis ette koduste vahvlite küpsetamise ja proovisin ka esimest korda kodus ise sefiiri teha.
Esta vahvliküpsetaja. Foto: netist. |
Sefiir.
Sefiiri retsepti leidsin siit.
Vaja
läheb:
2
dl väga peent suhkrut (ma soovitaks üldse ära jätta, sest siirup
on juba niigi magus)
4 munavalget
3 dl keeva magushaput marjasiirupit või puuviljapüreed
4 tl želatiinipulbrit
4 sl vett
Valmistamine:
4 munavalget
3 dl keeva magushaput marjasiirupit või puuviljapüreed
4 tl želatiinipulbrit
4 sl vett
Valmistamine:
Paisuta
želatiin veega ja sulata kuumas veevannis. Vahusta munavalged
mikseriga suurel kiirusel kohevaks vahuks. Kui kasutad ka suhkrut,
siis lisa lusikatäite kaupa suhkur jätkates vahustamist. Lisa keev
siirup või vedel püree peene nirena, jätkates mikserdamist suurel
kiirusel. Lisa kohe seejärel peene nirena ka želatiinilahus ning
jätka vahustamist veel paar minutit.
Kasuta sefiir ära enne selle täielikku jahtumist, sest želatiin muudab tarretudes segu vormimiskõlbmatuks. Võid sellest valmistada tordikatet, pritsides segu tordile läbi figuurse otsakuga varustatud tordipritsi.
Kasuta sefiir ära enne selle täielikku jahtumist, sest želatiin muudab tarretudes segu vormimiskõlbmatuks. Võid sellest valmistada tordikatet, pritsides segu tordile läbi figuurse otsakuga varustatud tordipritsi.
Kodused vahvlid.
Vahvlite retsepti sain siit.
Maitsvad
vahvlid, kel nn vana tüüpi vahvlirauad olemas.
Vaja
läheb:
1
kanamuna
50
g suhkrut
50
g võid
2,5
dl piima
125
g nisujahu
sool
küpsetamiseks
mõnd rasvainet
Valmistamine:
1.
Vahusta muna suhkruga.
2. Lisa sulatatud rasvaine ning vaheldumisi piim ja jahu. Sega hoolega tainas läbi, et sinna jahutükke ei jääks.
3.Lase tainal pool tundi enne küpsetamist seista. Keera kuldseks küpsenud vahvlid kohe rulli või tuutuks.
HEA TEADA: Belgia ehk paksude vahvlite küpsetamiseks mõeldud vahvliküpsetajas ei jää need vahvlid piisavalt õhukesed. Seega kui eelistad õhukesi ja krõbedaid vahvleid, soeta endale võimalikult madala mustriga masin.
2. Lisa sulatatud rasvaine ning vaheldumisi piim ja jahu. Sega hoolega tainas läbi, et sinna jahutükke ei jääks.
3.Lase tainal pool tundi enne küpsetamist seista. Keera kuldseks küpsenud vahvlid kohe rulli või tuutuks.
HEA TEADA: Belgia ehk paksude vahvlite küpsetamiseks mõeldud vahvliküpsetajas ei jää need vahvlid piisavalt õhukesed. Seega kui eelistad õhukesi ja krõbedaid vahvleid, soeta endale võimalikult madala mustriga masin.
Sefiir vahvlitorbikus. Foto: erakogu. |
Head maiustamist!
PS! Kiirustasin serveerimisega. Sefiir polnud veel tugevamaks muutunud. Nii, et jälgige õiget aega sefiiri serveerimiseks. "Kirsiks tordile" on üks vaarikas :D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar