reede, 24. juuni 2016

Sefiir vahvlitorbikus.



Mul on üks maiasmokk, kes tellis mu käest vahvleid ja sefiiri. Kunagi sai oma esimese palga eest ostetud Esta vahvliküpsetaja ja see on mul siiani töökorras. Võtsingi siis ette koduste vahvlite küpsetamise ja proovisin ka esimest korda kodus ise sefiiri teha. 

Esta vahvliküpsetaja. Foto: netist.

Sefiir.


Sefiiri retsepti leidsin siit.

Vaja läheb:
2 dl väga peent suhkrut (ma soovitaks üldse ära jätta, sest siirup on juba niigi magus)
4 munavalget
3 dl keeva magushaput marjasiirupit või puuviljapüreed
4 tl želatiinipulbrit
4 sl vett

Valmistamine:
Paisuta želatiin veega ja sulata kuumas veevannis. Vahusta munavalged mikseriga suurel kiirusel kohevaks vahuks. Kui kasutad ka suhkrut, siis lisa lusikatäite kaupa suhkur jätkates vahustamist. Lisa keev siirup või vedel püree peene nirena, jätkates mikserdamist suurel kiirusel. Lisa kohe seejärel peene nirena ka želatiinilahus ning jätka vahustamist veel paar minutit.

Kasuta sefiir ära enne selle täielikku jahtumist, sest želatiin muudab tarretudes segu vormimiskõlbmatuks. Võid sellest valmistada tordikatet, pritsides segu tordile läbi figuurse otsakuga varustatud tordipritsi.

Kodused vahvlid.


Vahvlite retsepti sain siit.

Maitsvad vahvlid, kel nn vana tüüpi vahvlirauad olemas.

Vaja läheb:
1 kanamuna
50 g suhkrut
50 g võid
2,5 dl piima
125 g nisujahu
sool
küpsetamiseks mõnd rasvainet

Valmistamine:

1. Vahusta muna suhkruga.
2. Lisa sulatatud rasvaine ning vaheldumisi piim ja jahu. Sega hoolega tainas läbi, et sinna jahutükke ei jääks.
3.Lase tainal pool tundi enne küpsetamist seista. Keera kuldseks küpsenud vahvlid kohe rulli või tuutuks.

HEA TEADA: Belgia ehk paksude vahvlite küpsetamiseks mõeldud vahvliküpsetajas ei jää need vahvlid piisavalt õhukesed. Seega kui eelistad õhukesi ja krõbedaid vahvleid, soeta endale võimalikult madala mustriga masin.

Sefiir vahvlitorbikus. Foto: erakogu. 
Head maiustamist!

PS! Kiirustasin serveerimisega. Sefiir polnud veel tugevamaks muutunud. Nii, et jälgige õiget aega sefiiri serveerimiseks. "Kirsiks tordile" on üks vaarikas :D


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar