teisipäev, 7. juuni 2016

Lillkapsa-kinoa-shampinjoni roog.



 Leidsin selle retsepti juba üsna ammu netist. Kui nüüd retsepti otsima hakkasin siis enam ei leidnudki :( No kunagi ta seal igal juhul oli ja sealt ma ta igal juhul sain. :D 


Must kinoa. Foto: netist.
Valge kinoa. Foto: netist


Viilutatud shampinjonid. Foto: netist

Lillkapsa-kinoa-shampinjoni roog. 

Vaja läheb:
1 väiksem lillkapsas
5-6 shampinjoni (vabalt võib kasutada ka konserv shapinjone)
1 küüslauguküüs
2 dl kinoat
5 dl kanapuljongit
õli
soola
pipart
palsamiäädikat

Valmistamine:
Tükelda lillkapsas väiksemateks suupärasteks õisikuteks. Auruta neid pisut aurutis või sega sortsukese õliga ja rösti ahjus. Ahjus küpseta lillkapsast 200 kraadises ahjus 15-20 minutit, segades vahepeal õisikuid. Või pane lihtsalt korraks soolaga maitsestatud vette keema. Ära lillkapsast päris pehmeks keeda. See peab veel krõmpsuks jääma. 
Viiluta värsked shampinjonid ja kuumuta neid koos pressitud küüslauguga kergelt õlis. Või võta viilutatud shampinjonide konserv ja kasuta seda. 
Loputa korralikult kinoad voolava vee all ja pane puhta veega keema. Kui vesi on keema tõusnud vala esimene vesi ära. Seda küll retseptis ei ole soovitatud teha aga minu arvates jääb kinoa nii magusam. Pane uuesti kinoa kanapujongiga keema ja lase kinoal 10-15 minutit kaane all valmis keeda. 
Kui kinoa valmis sega pannil omavahel kinoa, lillkapsas ja smapinjonid või viilutatud ja nõrutatud shampinjoni konserv. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda veidi peale palsamiäädikat. 

Lillkapsa-kinoa-shampinjoni roog. Foto: netist.
Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar