teisipäev, 28. juuni 2016

Hasselbacki õunad kookosvahukoorega.



See retsept ringles vahepeal Facebookis. Sealt see retsept mulle silma jäigi. 


  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 3/8 tl kaneeli
  • 1 1/4 sl sulatatud võid või gheed


Segada kokku.


  • 2 suurt õuna


Koori õunad ja eemalda õunasüdamiku eemaldajaga õuntest südamik. Lõika õunad pooleks. Tee õuntele sisse lõiked, kuid jälgi, et õunu lõpuni läbi ei lõikaks. Määri küpsetusvorm sulatatud võiga  ja aseta õunad vormi. Pintselda õunad pealt suhkru-või-kaneeli seguga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta õunu 200 kraadi juures 20 minutit. 
Võta õunad ahjust välja. eemalda foolium ja küpseta veel 200 kraadi juures 10 minutit.


  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 1 1/4 sulatatud võid või gheed
  • 3/8 tl kaneeli
  • 2 spl täisterakaerahelbeid
  • 1 tl nisujahu
  • 1/4 tl soola

Segada koostisosad kausis segamini ja tõsta segu küpsetatud õunaviilidele ja õunaviilude vahele. Küpseta 200 kraadi juures veel 10 minutit. 


Hasselbacki õunad kookosvahukoorega. Foto: erakogu.


Kookosvahukoore valmistamine.


Siin erilist retsepti vaja polegi. Aga siin üks näide. Mina valmistasin vahukoore ilma tuhksuhkruta. Õunad on ju niigi magusad juba. Ja pole seda suhkrut vaja nii väga igale poole toppida. Kes kuidagi ilma ei saa võib ju tervislikuma alternatiivina kasutada stevia tuhksuhkrut. 
Stevia tuhksuhkur. Müügil näiteks maksimarketis. Foto: netist. 
Vaja on siis vaid paksu, rasvast kookoskoort. Aseta see terveks ööks külmkappi. Ava purk ja koori pealt ära see paksem kõva koore kiht ja pane kaussi, kus saad selle vahuks mikserdada. 
NB! Jälgi, et kogemata vett ei võta. See on purgi põhjas. 
Mikserda kookoskoor kohevaks ilusaks vahuks ja serveeri näiteks Hasselbacki õuntega. 
Kookoskreem. Foto: netist. 


Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar