kolmapäev, 15. juuni 2016

Kuidas saledam välja näha?



Kes ei tahaks saledam välja näha? Peita oma iluvead või punnkõhukese ja välja tuua enda figuuri paremad küljed. Järgides mõningaid lihtsaid nippe võid õige riietusega jätta mulje, nagu oleksid mitu rõivanumbrit väiksem. 

1. Korrigeeriv pesu.


Pika säärega korrigeerivad püksid. Foto: netist.
Korrigeeriv pesu. Foto: netist.
Korrigeeriv aluskleit. Foto: netist.
Kõrge pihaga korrigeerivad püksid. Foto: netist.

Minu arust peaks kõigepealt alustama sellest. Sellepärast selle esimeseks punktiks paningi. Kõige kindlam viis oma punnkõhuke ja sangad ära peita on õigesti valitud korrigeeriv pesu. Korrigeeriva pesu valikuid on palju. Korrigeerivad püksid, korrigeeriv aluskleit või korrigeeriv body. Ise eelistan bodyt, sest see on ühes tükis. Kui püksikud võivad istudes alla rulluda või aluskleit üles kerkida (eriti kui allservas pole silikoonriba ja kannad ka sukkpükse) siis body tõmbab kõik korralikult kokku ja püsib ilusti seljas ega rullu kuskile. 

NB! Kanna õige suurusega rinnahoidjat! Et kuskilt midagi üleääre ei pitsitaks.

2. Pealaest jalatallani ühte värvi riietumine.
Pidulik maksikleit. Foto: netist.


Nii väldid seda, et keha visuaalselt katkeks ning lood endast pikema silueti. Eelistada võiks tumedamaid värvitoone ning vältida valget. 
Ka näiteks punane pükskostüüm mõjub samamoodi. Näid saledam ja püüad ka pilke ;) Püksid olgu põlvest ülespoole kitsamad ja põlvest allapoole avarduvad või sirge lõikega, õige pikkusega, mitte "kukekad" ning võimalusel ka kingadega sama värvi. 


Punane pükskostüüm. Foto: netist.

3. Kasuta colorblockingut.
Ehk kasuta kleiti, mis on külgedelt tumedam ja keskelt heledam. Nii jätad endast visuaalselt mitu korda saledama mulje. 


Colorblocking kleit. Foto: netist.

4. Pintsak ja teksad. 
Kanna hästi istuvat sirgelõikelist pintsakut avatud nööpidega ning  ning tumedaid teksaseid /pükse. 


Salendav komplekt. Foto: netist.

5. V- kaelus.
 Trikk seisneb selles, et kaela all asuv kolmnurk muudab teid näiliselt pikemaks ja saledamaks. Sellisel viisil väldite horisontaalset lõiget, mis tegelikult viitab kohale, kus teie kael lõpeb. V-kaelus jätab mulje pikemast ja peenemast ülakehast. 
V-kaelus ja tumedad püksid. Foto: netist


Valik V-kaelusega kleite. Foto: netist. 











6. Toon toonis.
Kanna musti sukkpükse ja musti kingi. Või kanna pükstega ühte tooni kingi. See pikendab su jalgu. 


Sukkpükstega ühte värvi kingad. Foto: erakogu. 
7. Kavalad aksessuaarid.
Pikad kaelakeed lisavad kaelale pikkust ning tõmbavad puusadelt tähelepanu. Suured kõrvarõngad ütlevad, et vaata mu nägu. Edevad käevõrud ja uhked sõrmused viivad pilgu randmetele  ning pehmed käevarred jäävad tahaplaanile. Sama efekt on pikal sallil või rätikul, mis langeb vabalt või on seotud alles rinna alt. 


Salendav komplekt. Foto: netist. 
8. Päevitus.
Päevitus teeb sind visuaalselt saledamaks. Ka peidab see visuaalselt tselluliiti, veenilaiendeid, venitusarme vms. 
Hea näide, kuidas päevitus ja õige riietus salendava efekti annavad. Foto: netist.

9. Suvekleidiga kanna nude toonis kingi. 
Nude toonis kingad tekitavad pikemate jalgade ilme. Suured kontrastid jalanõudega muudavad jalad visuaalselt lühemaks (eriti kõikvõimalikud musta värvi rihmad). Kui valid kleidi või seeliku juurde nahatooni kingad, siis näivad su jalad hoopis pikemad. 


Nude kingad. Foto: erakogu.

10. Pliiatsseelik.
See on naiselik ja seksikas ning näed selles ka saledam välja. Ideaalne suurte puusade ja reite puhul. Kui olete ülevalt poolt saledam võite julgelt kanda erksavärvilist toppi. Ära kanna seelikut või kleiti, mis lõpeb seal, kus su jalad kõige jämedamad on! Seeliku pikkus olgu laiusest suurem!


Pliiatsseelik. Foto: netist. 
11. Seksikad jalad.
Jalad näivad pikemad ja seksikamad, kui kanda kõrge kontsaga ja terava ninaga kingi. Peenike konts ja kitsas kinganina tekitavad saledama silueti. Seevastu jämeda kontsa ja kandilise ninaga kingad mõjuvad vastupidiselt. Kui mugavus on väga oluline, siis vali 4-5 cm kõrguse kontsaga kingad. 


Hetkega pikem ja saledam välimus. Foto: netist.
12. Eelista väiksemaid mustreid. 
Kui soovid saledam välja näha tuleb suurte mustrite asemel eelistada väiksemaid mustreid. 
Samuti vali materjalid, mis pole liiga jäigad. Parim on hästi langev, tihe ja elastne kangas. 


Väikesemustriline kleit. Foto: netist.
13. Õige vöö ja vöökoht.
 Vali pluusid ja  kleidid, mille läbilõige on rindade all (NB! kangas peab olema pehme ja vabalt langev)
Vöö juhib tähelepanu kõhukeselt eemale, kuid ainult siis, kui paned selle õigesse kohta. Vöö käib ümber kere kõige peenema koha ja kohe kindlasti mitte ümber naba!


Rindade alt läbilõikega topp. Foto: netist. 
14. Kasuta pikitriipe.


Pikitriibuga ja colorblocking kleit. Foto: netist. 
No see on ilmselge, et horisontaaltriibud teevad sind laiemaks ja pikitriibud saledamaks. Kasuta peenikese triibuga pükskostüümi või kleiti. 
Pikitriibuga kleit. Foto: netist.
15. Diagonaalsed triibud, mis langevad kokku kõhul või puusal.
Samuti näiliselt salendava efektiga.



Diagonaalsed triibud, mis langevad kokku kõhul. Foto: netist.
16. Pikad seelikud.
Kas sirge või pisut A-lõikeline hästi langevast kangast. A-lõikeline on vaba puusade ja tagumiku juurest ning peidab seega probleemsed kohad. 


Diagonaalse mustriga maksiselik. Foto: netist. 

17. Tume maksikleit diagonaalse mustriga.
Anne Veski näiteks armastab diagonaalse mustriga kleite. Kahjuks ei leidnud netist paremat pilti aga ehk saate aimu, mida ma silmas pean. Läikivat riiet mitte kasutada! Hea valik on tume põhi ja heleda diagonaalse mustriga kleit. 


Diagonaalse mustriga maksikleit. Foto: netist.
18. Pikad nööpideta jakid.
Punnkõhukest peidavad ka pikad nööpideta jakid ja tuunikad.


Pikk kergelt langev jakk.Foto: netist.
Pikk nööpideta kampsun. Foto: netist. 
















19. Vali hästiistuvad riided.
Liiga kottis riided lisavad sulle kindlasti näiliselt lisakilosid. Liiga ümber olevad riided muudavad su aga justkui kilepakendis vorstikeseks ja toovad su sangad ja muud vormid esile. 

Õige suurusega tuunika ja retuusid. Foto: netist. 
19. Vaata mida sööd peole eelneval päeval!
Herneste, ubade,õunade, saiakeste ja  liiga soolaste toitude vältimine peole eelneval päeval aitab vältida liigset kõhupunnitust.
Kaunviljad. Foto: netist.


Riided, mida peaksite vältima:

  • lohvakaid T-särke
  • kapripükse (nende lõige lõpeb täpselt sääremarja kõige paksema osa juures ja lühendab seepärast optiliselt jalgu)
  • varrukateta toppe või särke (kui teie käte ülemised osad on paksud)
  • gladiaatori stiilis rihmikuid või pahkluu rihmaga kingi
  • lühikesed püksid 
  • läikivat või suuremustrilist kangast
  • ära rõhuta suure mustriga keha kesosa, eriti kui sul on punnkõhuke
  • lühikesi jakke või pluuse, mis ulatuvad vöökohani
  • kohevaid või jäigast materialist riideid




2 kommentaari:

  1. Huvitav lugemine :) Mulle näiteks mis iganes korrigeeriv pesu ei istu üldse - see pigistab niigi kokkupressitud kopsud ja mao veel enam kokku, nii et mul on tekkinud tunne, et magu on kopsudes ja kopsud tungiks üldse rangluude vahelt ihust välja, sest ruumi ei ole, mina aga olen täiega lämbumas ja söök ronib kurku üles. Ja kui mul oli polstrit rohkem, siis oli veel see häda, et see mida kokku pressiti, pressis end välja sealt, kus kokkupressija lõppes. Vaatepilt oli lihtsalt jube :P Vöö sidumisest kuhu iganes mujale kui naba kõrgusele tuletab mulle meelde, kuis mulle on linna peal ja netis jäänud silma need, kel vööd rinna all - ja mulle jääb silma mitte see, et inimene on saledam, vaid see, et inimene on justkui ostnud endale liiga lühikese riidetüki, ülakeha osa nii lühike, et vöö on rindade alla tõusnud - täitsa tobe näeb välja... Pikad kaelakeed pole iial tekitanud minus tunnet, et inimese keha on pikem või saledam - mina olen selliseid nähes hakanud mõtlema hoopis inimese suurendatud vajadusest endale tähelepanu tõmmata, sest sellised pikalt rippuvad keed ja sallid seda teevad, kui on veel terve ports pikki keesid kaelas korraga, jätab see minu silmis ka korratu ja segaduse mulje. V- kaeluse effekti põhjendus oli mulle ka üllatuseks - ülejäänusid teadsin ja nendega olen päri :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vali õige suurusega korrigeeriv pesu lihtsalt. Kui liigselt pigistab siis pole lihtsalt õige suurus sattunud. Pesupoes lubatakse korrigeerivat pesu selga ka proovida ja enamus kohtades on väga asjalikud müüjad, kes nõu annavad ja aitavad leida sobiva korrigeeriva pesu.
      Mis vöö rinna all kandmisesse puutub, siis seda nippi ei kasuta mina ka (tundub mullegi pisut kummalisena, kuigi seda väga palju soovitatakse). Aga rindade alt läbilõikega toppe või kleite kannan hea meelega. Eriti meeldivad sellised kus on samast kangast või kontrastvärvi paelast "vöö" ja lipsuke mille otsad on pikemad ja ripuvad alla. Selline "lipsuke" toimib samamoodi, kui pikk sall või pikk kaelaehe. Sa võid arvata mida iganes aga targad stilistid on nii öelnud ja tegelikult on ju toime täiesti olemas. Ja sa ei pea ju omale tervet ehtelaegast korraga kaela riputama. Täiesti piisab ühest pikast ja tagasihoidlikust keest. On ju olemas ka tagasihoidlikke pikki keesid :)

      Kustuta