reede, 24. juuni 2016

Vürtsikas seesami - porgandi salat aurutatud forelliga.



Leidsin selle vürtsikas-magusa porgandisalati retsepti siit. Kõrvale aurutasin sidrunipiraga maitsestatud forellifileed. 

Vaja läheb:
3 keskmise suurusega porgandit
1 küüslauguküüs
1 sl valge veini äädikat
1 sl riisiäädikat
1 sl vedelamat mett
1 sl seesamiõli
60 ml seesamiseemneid (kasutasin valgeid, musti ja ume ploomiga)
1/2 tl chilli helbeid
soola maitsestamiseks

Seesamiõli. Foto: netist.
Valge veini äädikas. Foto: netist.
Riisiäädikas. Foto: netist.

Mustad seesamiseemned. Foto: netist. 




Valmistamine: 
1. Rösti pannil kergelt seesamiseemned. Ole tähelepanelik, et neid mitte üle röstida! Jahuta.

2. Sega kokku äädikad, mesi, seesamiõli, tšillihelbed, pressitud küüslauguküüs ja sool. 

3. Koori ja viiluta porgandid. Kasutasin TopShopi köögivilja spiraalijat (hetkel - 50 % allahindlusega)

4. Sega jahtunud seesamiseemned korralikult kastmesse. Vala kaste porgandi "nuudlitele" ja sega õrnalt läbi. 


NB! 
See salat maitseb paremini, kui serveeritakse toatemperatuuril.

Säilitada suletud anumas külmkapis 2-3 päeva.

Vürtsikas seesami - porgandi salat aurutatud forelliga. Foto: erakogu.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar