pühapäev, 26. juuni 2016

Rabarberimuffinid riisi -ja maisijahuga.


Sain nende muffinite idee siit. Kasutasin riisijahu ja maisijahu. Piima asendasin kookospiimaga ja õli asemel panin gheed. Nii, et gluteeni -ja laktoosivabad muffinid.

Riisijahu. Foto: netist.
Maisijahu. Foto: netist. 

Vaja läheb:



150 g riisijahu
50 g maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
peotäis hakitud india pähkleid
3 tl kookospalmi suhkrut + 1,5 dl vett
0,6 dl ehk 4 spl gheed
2,4 dl kookospiima
2 kanamuna
1 priske rabarberivars
Pajumäe maheghee. Foto: netist.
Valmistamine:
Tükelda rabarber väikesteks tükikesteks. Sega ühes kausis jahud, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis sega peenelt hakitud india pähklid, veest ja kookospalmi suhkrust tehtud "siirup", ghee, kookospiim ja kergelt lahtiklopitud munad. Lisa jahusegu, ise samal ajal segades, vedelatele ainetele ja sega ühtlaseks taignaks. Lisa taignasegule tükeldatud rabarberitükid. 

Vala taigen muffinivormidesse. Välja tuleb 12 suurt (ääreni täis vormi). Soovi korral raputa peale kaneeli (ma isegi ei tea miks mina ei pannud) ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni muffinid on pealt pruunid, katsudes vetruvad ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. 

Lase umbes 10 minutit vormis taheneda ja tõsta siis muffinid vormidest välja jahtuma. Peale võib raputada tuhksuhkrut (ei pannud samuti). 

Rabarberimuffinid riisi - ja maisijahust. Foto: erakogu. 

Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar