teisipäev, 21. juuni 2016

Tai banaanipannkook ehk roti (โรตี).



 See põnev retsept jäi silma Umami lehelt ja tähelepanu tõmbas selle nimi. Ja nime pärast ma otsustasingi selle valmistamise ette võtta. See retsept oligi esimene, kus sain rohkem teada ghee kohta. 
 Mulle väga meeldib Umami pood. Seal on nii põnevaid asju müügil ja nüüd on nende tootevalikusse ka sügavkülmutatud tooted lisandunud. Seda tegelikult ootasin ammu, sest kui peaks tekkima huvi kasvõi näiteks wontoneid teha siis Tartust valmiskujul wontoni tainast osta seni polnud võimalik . Taigna valmistamise retsept on küll ka olemas (siin) aga no vahel tahaks ju lihtsamalt :) Ja silma jäi veel Kirsi-šokolaadi täidisega wontonid (siin), millede tegemise kindlasti kunagi ära proovin. Umami lehel on üldse väga palju hästi põnevaid retsepte. Ma olen sealt nii mõndagi ostnud ja olen paar korda võitnud kommenteerimismängus ka nende poe kinkekaarte nii, et olen saanud sealt valida nende eest ka igasugu põnevaid tooteid. Oma esimese gheegi ostsin ma sealt. 
Aga Banaani rotide retsept siis siit
Ghee Umami poest. Foto: nende e-poest.
Vaja läheb:
TAINAS
4 spl sulatatud võid
1 muna
370-380g nisujahu
60ml piima
0,5tl soola
1spl suhkrut
toiduõli
120ml vett

PANNKOOK
2spl gheed
soovi korral igale pannkoogile täidiseks üks muna
5 banaani
kondenspiima
suhkrut
praadimiseks maapähkliõli või kookosõli


Valmistamine:
Sega suhkur ja sool veega. Lisa piim, klopitud muna ja sulatatud või. Lisa jahu ja sõtku 15 minutit kuni saad tihke niiske taina, mis ei kleepu käte külge. Määri suure poti küljed, põhi ja oma käed õliga kokku. Jaota saadud tainas 10 võrdseks golfipallist veidi suuremaks osaks ja vormi sellest pallid. Tiri palli ühte külge, vajuta pöidlaga palli keskele lohk ja topi  venitatud tainaosa sellesse lohku. Tee nii kuni saad ühtlase  välimusega siledad ja tihked pallid. See võtab ca pool minutit ühe palli kohta. Määri igat pall õliga ja tõsta õliga kokku määritud potti, kata pott köögirätikuga. Selles potis peavad tainapallid vähemalt 20 minutit seisma, aga võivad jääda ka terveks ööks. Ära tõsta tainast külmkappi.
Õlita sile tööpind või suur taldrik. Võta üks tainapall ja pressi see näppudega lamedaks. Nüüd võta mõlema käega tainaketta äärest, üks käsi ülevalt alla, teine alt üles ja hakka tainaketast vastu töölauda venitades taguma (vaata videost, kuidas see käima peaks). Iga kord võta jälle järgmisest kohast kinni ja löö uuesti vastu lauda. Jätka nii, kuni saad õhukese tainakihi. Kui ääred jäävad paksemad, siis venita neid sõrmedega. Kui tainasse tulevad augud, siis sellest pole midagi, nii pidavatki eriti krõbe roti tulema.
Kuumuta suurel pannil korralikult õli. Tõsta tainas ühe kihina kuumale pannile. Viiluta pool banaani õhukesteks viiludeks ja laota pannkoogi keskele. Kui soovid, löö pannkoogile ka üks lahti kloptiud muna, nii saad eriti mahlase suutäie (mina muna ei lisanud). Tõsta tainaääred ümbriku moodi kokku (vaata jälle videost, kuidas täpselt). Viska pannkoogi ääre alla paar väikesti tükikest gheed, et eriti hea või maitse saada. Prae pannkook krõbedaks ja keera siis see teist pidi. Prae ka see külg krõbedaks. Tõsta taldrikule, lõika pika noaga ruutudeks. Nirista peale kondenspiima ja soovi korral lisa veidi suhkrut (suhkrut küll enam ei lisanud).

Tai banaanipannkook roti. Foto: erakogu. 

Tulemus oli krõbe, magus ja eriline. Kindlasti tasub äraproovimist. Vahest mõnel erilisel puhul ju võib ;) 

Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar