neljapäev, 30. juuni 2016

Ülimalt hea ja lihtne rabarberikeeks tatrajahuga.



Ülimalt hea ja lihtne rabarberikeeks tatrajahuga. Foto: erakogu. 
Sain selleks retseptiks idee siit. Originaalretseptis on see kook. Mina küpsetasin aga silikoonist keeksivormis ja tegin retseptis ka mõned korrektuurid. Näiteks vähendasin suhkrukogust täpselt poole võrra. Tavalise suhkru asemel kasutasin kookospalmi suhkrut ja Kreeka jogurti asendasin gluteenivaba hapukoorega. Muu oli sama. 
Mahe toortatrajahu. Foto: netist. 
Vaja läks: 
2 dl mahe toortatrajahu
1 dl kookospalmi suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl roosat himaalaja soola
1 dl õli
2 muna
1 priske rabarberivars (ei kaalunud)
2 tl kaneeli
100 g laktoosivaba toorjuustu
100 g laktoosivaba hapukoort
törtsuke gheed
Philadelphia laktoosivaba toorjuust. Foto: netist.
Valmistamine:
1. Sega tatrajahu, kookospalmi suhkur, küpsetuspulber ja sool ühes kausis omavahel kokku.
2. Vahusta munad õliga.
3. Sega vahustatud munasegu jahuseguga. Sega korralikult läbi.
4. Koori rabarberivars ja tükelda väikesteks tükkideks. Sega rabarberitükid kaneeliga.
5. Sega omavahel toorjuust ja hapukoor ning lisa koos rabarberitükkidega taignale. Sega taigen korralikult läbi. 
6. Vala taigen törtsukese gheega määritud silkoonist keeksivormi. ning küpseta 180 kraadi juures umbes 35 minutit. Tegin retseptis etteantud juhendi järgi ja lülitasin ahju välja ning avasin ahjuukse praokile peale keeksi valmimist ning lasin keeksil soojas ahjus umbes 10 minutit seista. 
Tere laktoosivaba hapukoor. Foto: netist. 
Tõesti väga, väga hea ja mahlane keeks tuli välja. Loomulikult võib selle retsepti järgi teha kooki ümmarguses koogivormis või neljakandilises koogivormis või teha sellest plaadikook või ... Ühesõnaga kindel, et välja tuleb igatpidi superhea kook/keeks. 

Rabarberikeeks lahtilõigatult. Foto: erakogu.


Mõnusat, tervislikku maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar