pühapäev, 26. juuni 2016

Kurgi "nuudlid" ingveri kastmes.



Kuna ilmad on nii palavad siis tahtsin liha kõrvale midagi värsket ja värskendavat. Leidsin selle põneva retsepti. 
Tamari kaste. Foto: netist.
Originaalretsepti tõlge: 
Kastmeks:
2 spl head oliivõli
1 spl pähkliõli
4-5 spl sidrunimahla
1 tl tamari kastet (näiteks see)
1/2 tl värskelt riivitud ingverit
värskelt purustatud musta pipart
chilli helbeid

"Nuudliteks":
1/2 suurt kurki
peotäis värsket piparmünti
1 roheline sibul (ainult roheline osa) väikesteks tükikesteks viilutatud
2 spl seesamiseemneid

Valmistamine:
1. Sega salatikastme komponendid
2. Haki piparmünt ja sibul
3. Valmista kurgist "nuudlid"
4. Sega kurkinuudlid piparmündi ja sibulaga ning kalla üle kastmega
5. Serveerimisel puista peale valgeid ja musti seesamiseemneid

Mustad seesamiseemned. Foto: netist. 

Minu salat tuli osade komponentide puudusel pisut teistsugune.

Vaja läheb:
kastmeks:
2 spl neitsioliivõli
3 kuubikut sidrunimahla (mul on sidrunimahl jääkuubiku kottidesse panna - hea kohe võtta, vaid sulatamise vaev)
1 tl tumedat sojakastet
1/2 tl värskelt riivitud ingverit
värskelt purustatud musta pipart
chilli helbeid
Chilli helbed. Foto: netist. 
nuudliteks:
1/3 suurt kurki
1 spl valgeid seesamiseemneid
1 spl musti seesamiseemneid
Köögivilja spagetimasin Brava Spiralizer. Foto: Topshopi kodulehelt.
Valmistamine:
Segasin kokku kastme komponendid. Valmistasin TopShopist ostetud köögivilja spiraalijaga (hetkel -50% allahindlusega)  kurgist "spagetid". Segasin kurginuudlid kastmega kokku ja puistasin salatile musti ja valgeid seesamiseemneid. 

Kurgi "nuudlid" ingveri kastmes. Foto: erakogu.

Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar