Kuna ilmad on nii palavad siis tahtsin liha kõrvale midagi värsket ja värskendavat. Leidsin selle põneva retsepti.
![]() |
Tamari kaste. Foto: netist. |
Kastmeks:
2 spl head oliivõli
1 spl pähkliõli
4-5 spl sidrunimahla
1 tl tamari kastet (näiteks see)
1/2 tl värskelt riivitud ingverit
värskelt purustatud musta pipart
chilli helbeid
"Nuudliteks":
1/2 suurt kurki
peotäis värsket piparmünti
1 roheline sibul (ainult roheline osa) väikesteks tükikesteks viilutatud
2 spl seesamiseemneid
Valmistamine:
1. Sega salatikastme komponendid
2. Haki piparmünt ja sibul
3. Valmista kurgist "nuudlid"
4. Sega kurkinuudlid piparmündi ja sibulaga ning kalla üle kastmega
5. Serveerimisel puista peale valgeid ja musti seesamiseemneid
![]() |
Mustad seesamiseemned. Foto: netist. |
Minu salat tuli osade komponentide puudusel pisut teistsugune.
Vaja läheb:
kastmeks:
2 spl neitsioliivõli
3 kuubikut sidrunimahla (mul on sidrunimahl jääkuubiku kottidesse panna - hea kohe võtta, vaid sulatamise vaev)
1 tl tumedat sojakastet
1/2 tl värskelt riivitud ingverit
värskelt purustatud musta pipart
chilli helbeid
![]() |
Chilli helbed. Foto: netist. |
1/3 suurt kurki
1 spl valgeid seesamiseemneid
1 spl musti seesamiseemneid
![]() |
Köögivilja spagetimasin Brava Spiralizer. Foto: Topshopi kodulehelt. |
Segasin kokku kastme komponendid. Valmistasin TopShopist ostetud köögivilja spiraalijaga (hetkel -50% allahindlusega) kurgist "spagetid". Segasin kurginuudlid kastmega kokku ja puistasin salatile musti ja valgeid seesamiseemneid.
Kurgi "nuudlid" ingveri kastmes. Foto: erakogu. Head isu! |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar