neljapäev, 2. juuni 2016

Kinoaga paneeritud suvikõrvits.



 See on üks ütlemata põnev ja maitsev roog. Palaval suvepäeval hea kerge söök. Lisa vaid värsket salatit ja kõht on jälle täis :) 
 Selle roa teeb mõnusaks krõbe paneering, mis on tehtud kinoast. Retsepti sain siit









Kinoa ja suvikõrvits. Fotod: netist

Vaja läheb:
1 suvikõrvits (sobib ka jämedam)
200 g kinoad
2 muna
3-4 spl jahu
soola 
sidrunimahla
2 küüslauguküünt
õli praadimiseks 

Valmistamine:
 Lõika suvikõrvits ratasteks. Pigista ratastele peale sidrunimahla, raputa soola ja pressi küüslauguküüned. Tilguta peale veel veidi oliivõli. Sega kõik korralikult läbi ja lase maitsetel vähemalt pool tundi suvikõrvitsaratastesse imbuda. 

 Loputa kinoa seemned sõelal korralikult voolava vee all. Pane kinoa puhta veega keema. 

 Kui vesi keema tõuseb, siis mina kallan esimese keeduvee ära, sest mind häirib, et vesi veel vahutab. Mul pole veel õnnestunud ainult loputamisega seda vahutamist ära saada. Igal juhul mina valan esimese keematõusnud vee ära ja panen uuesti puhta veega keema ja maitsestan siis. 

 Kinoa keetmise kohta ja kinoa kohta üldse saab rohkem teavet siit

 Keeda kinoad seni kuni see on pehme. Kinoa on valmis, kui seemned muutuvad poolläbipaistvaks ja valge idu eraldub tera kehaosast, nähes välja justkui valge spiraalne saba. Jälgige ka kinoa paki peal olevat valmistamisõpetust kinoa keetmise aja kohta. 
 Kurna ning loputa kinoa jaheda veega. 

 Löö munad kausis lahti. Pane jahu ja kinoa eraldi kaussidesse. Jahu juurde sega ka pisut soola. Kasta suvikõrvitsarattad esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja seejärel suru keedetud kinoa külge. 

 Küpseta keskmisel kuumusel, kuni paneering muutub kuldseks ja krõbedaks.

 Serveeri tomatisalatiga või liharoa lisandina. 


Kinoaga paneeritud suvikõrvits. Foto: erakogu. 

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar