Nägin
Tartus Maksimarketis müügil noort kookospähklit. Tekkis huvi ja
ostsin ära.
3.Kookospähkel
oli sõna otseses mõttes ääreni kookosvett täis. Minu ühes
kookospähklis oli suisa 400 ml kookosvett! :) Vala see njämma
vedelik kuskile suurde kruusi või purki. Mida sa kohe ei joo pane
külmkappi. Kookosveest saab teha näiteks mõnusat kerget smuutit. Mina otsustasin
ära proovida kookosvee keefiri tegemise. See on mereriisiga tehtav ainult, et tavalise suhkruvee asemel kasutatakse kookosvett. Sellest aga pisut
allpool.
NB!
Kookosvesi peab olema selge või kergelt kollakas. Roosakas või
lillakas kookosvesi tähendab, et see on riknenud ja seda kasutada ei
tohi! Viska kogu kupatus minema.
4.Nüüd
võtke paindlik silikoonspaatel ja suruge kookospähkli ja kookose
viljaliha vahele. Tehke spaatliga kookospähkli sees ring peale, et
kätte saada kookospähkli pehmet sisu. Kuna noore kookospähkli sisu
on pehme siis õnnestub see hästi lihtsalt.
Tühjakskraabitud noor kookospähkel. Foto: erakogu. |
PS!
Kel silikoonist spaatlit pole võib ka lusikaga sisu välja kraapida.
Ainult, et siis on raskem seda õhukest, pehmet, pruuni kookospähkli
koort ära koorida, et lumivalget kookoskreemi saada.
Kookospähkli sisu eemaldamine silikoonspaatliga. Foto: netist. |
5.
Pane kookospähkli sisu kuskile kaussi. Kes viitsib siis „koorib“
pruunika õhukese, pehme kookospähkli koore ära mis paratamatult
kookospähkli sisu külge jääb. Saate pärast ilusama lumivalge
kookoskreemi. :)
Sellest pehmest kookospähkli sisust saab kreemjat kookoskreemi. Püreeri see saumikseriga siidiseks kreemiks. Kasuta seda toidu valmistamisel, erinevate magustoitude tegemisel, smuuti ühe komponendina või sega sisse lemmikmarju ja pista karbiga sügavkülma – saad mõnusa kreemise jäätise :)
Sellest pehmest kookospähkli sisust saab kreemjat kookoskreemi. Püreeri see saumikseriga siidiseks kreemiks. Kasuta seda toidu valmistamisel, erinevate magustoitude tegemisel, smuuti ühe komponendina või sega sisse lemmikmarju ja pista karbiga sügavkülma – saad mõnusa kreemise jäätise :)
Saumikseriga purustatud kookospähkli sisu. Kuna mina kraapisin sisu välja lusikaga ja õhukesest pruunist kookospähkli koorest sisu ära ei puhastanud, mis paratamatult sisule külge jääb, siis minu kookoskreem on pruunitäpiline. Toidu sees kasutades aga pole lumivalge kookoskreem nii oluline. Foto: erakogu.
Noore
kookospähkli avamiseks on välja mõeldud ka spetsiaalne avaja Coco
Jack. Coco Jack-i saab tellida siit. Tundub
päris asjalik riist olema aga pisut kallivõitu. Nii, et esialgu
avan ikka lauanoaga edasi. See polegi teab mis raske. :)
Coco
Jack ehk noore kookospähkli avamise vahend. Foto: netist
Kuidas Coco Jack-iga avada saab näha siit.
Kookosveest saab teha peale smuuti veel kookosvee keefiri. Retsepti tõlkisin siit.
Kookosvee
Keefiri Retsept.
Maitsev
kookosvee keefir on valmistatud kookospähkli veest mis sisaldab
täiendavalt elektrolüüte ja toitaineid.
Koostis:
60
ml hüdraatunud Keefiri terasid (mereriis, vaata mu postitust sellest siit)
60
ml suhkrut - eelistatult orgaanilist (vabatahtlik)
1
liiter kookospähkli vett
Valmistamine:
Lisage 60 ml suhkrut purki, mida kasutate kookosvee tegemiseks.
Lisage purki kookospähkli vesi.
Segage hoolikalt, et lahustada suhkur.
Lisage 60 ml keefiri terasid (mereriisi) magustatud kookospähkli vette.
Katke
purk õhku läbilaskva riidega.
Laske
seista 24-48 tundi. Rohkem kui 72 tundi seistes hakkavad terad
lagunema!
Kookosvee
keefir on nagu hapukas kookospähkli vesi. Kui suhkrut ei kasuta
maitske 24 tunni pärast. Kui kasutate 60 ml suhkrut laske seista 48
tundi. Kui terad on eemaldatud, siis võib lisada maitsestamiseks
muid asju (mett, agaavisiirupit, sidrunit vms, mida soovite maitsestamiseks kasutada) või jooge kohe.
Korda
ja naudi head jooki!
Märkused:
Valge
suhkur ja orgaaniline suhkruroo mahl on parim valik kookospähkli vee
jaoks.
Mina
panin oma kookosvee keefiri „käima“ eile. Kuna praegu on soojad
ilmad siis mereriis toimetab seal päris aktiivselt. Homme
tõenäoliset saan seda juba juua. Hetkel on veel magus aga ma ootan
millal mereriis selle magusa kookosvee mõnusalt hapukaks ja palju
kasulikke baktereid sisaldavaks joogiks on teinud.
Minu kookosvee keefir mõnusalt toimetamas. Foto: erakogu.
|
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar