neljapäev, 2. juuni 2016

Amarandi puder toorjuustuga.



Retsept on võetud Pille Endeni raamatust "Pudrud". Väga mõnus, õrnalt pähklise maitsega ja pisut krõmpsuv puder. Väga maitsev! :) 

Inkade ja asteekide hulgas imeviljana tuntud amarant ehk rebashein on õrna pähklimaitse ja suure toiteväärtusega. Amarandist tehtud puder annab palju valku ja mineraalaineid Kes armastab ingverit, võib seda riivituna koos õunaga lisada, samuti võib toorjuustu asendada tofuga. 
Amarandi kohta võib rohkem lugeda siit.

Kogus: 1 ports

Vaja läheb:
0,5 dl amarandi ehk rebasheina seemneid
0,75 dl vett
pool keskmist õuna
1/2 sl maitsestamata toorjuustu
soovi korral 1/4 tl riivitud ingverit
1/2 sl pruuni suhkrut (nt demerara või muscovado)

SERVEERIMISEKS:
tsutike kaneeli
piima

Valmistamine:
Mõõda vesi ja amarant potti. lisa pisut soola, kuumuta keemiseni ja keeda 10-15 minutit ehk kuni amarant on peaaegu pehme. Vajadusel lisa vett. Koori õunad, eemalda südamikud ning lõika viljaliha väikesteks tükikesteks. Lisa õunatükikesed pudrusse (soovi korral koos riivitud ingveriga) ja keeda veel 5 minutit. Pane juurde toorjuust ja hauta 5 minutit ehk kuni puder pakseneb. Maitsesta suhkruga. Serveeri piima ja kaneeliga. 


Amarandi puder toorjuustuga. Foto: erakogu

Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar