Need
mõlemad on täielikud retro söögid. Tegin neid toite üle 20 aasta
tagasi üsna tihti. Siis tegin muidugi tavalise segahakklihaga ja
hapukoore asemel on nüüd maitsestamata jogurt. Nii, et vanad toidud
uues kuues.
Niisiis
kartuli-broilerifilee hakkliha kotletid Saaremaa maitsestamata
jogurtiga 5 % (hea paks nagu hapukoor) ja aurutatud lillkapsas
riivsaiakastmega.
Saaremaa 5 %-line maitsestamata jogurt. Foto: netist. |
Tallegg broilerifilee hakkliha. Foto: netist. |
Kartuli-broilerifilee
hakkliha kotletid.
Vaja
läheb:
1
karp (300 g) broilerifilee hakkliha
300
g kartuleid
1
muna
sool,
pipar maitsestamiseks
hakitud
mugulsibulat (soovi korral)
praadimiseks
toiduõli
Saaremaa
5 %-list maitsestamata jogurtit
Valmistamine:
Riivi
kooritud toored kartulid (võib muidugi teha ka juba eelnevalt
keedetud ja pudruks tampbitud kartulitest) ja sega kõik komponendid
omavahel. Loomulikult võib kasutada misiganes muud hakkliha. Prae
pannil ilusad väikesed kotletid.
Serveerimisel
tõsta kotlettidele lusikaga peale Saaremaa 5 %-list maitsestamata
jogurtit või hapukoort.
Eesti või. Foto: netist |
Riivsai. Foto: netist |
Lillkapsad
riivsaiakastmes.
Vaja
läheb:
lillkapsast
(suupärasteks õisikuteks lõigatud)
riisaia
võid
maitsestamiseks
soola
Valmistamine:
Auruta
või keeda lillkapsaõisikud peaaegu pehmeks. Mulle meeldib kui
lillkapsas jääb aurutamise või keetmise lõpuks veel pisut
krõmpsuks. Sulata pannil või ja sega sinna kiirelt (et või pannil
kõrbema ei läheks) riivsai. Sega ja kuumuta kuni riivsai hakkab
kuldset tooni võtma. Jälgi hoolega, et riivsai liiga pruuniks ei
läheks. Lisa pannile juurde lillkapsas ja sega, et riivsaiakaste
lillkapsa külge jääks. Maitsesta soolaga.
Kartuli-hakkliha kotletid ja lillkapsas riivsaia kastmes. Foto: erakogu. Head isu! |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar