kolmapäev, 8. juuni 2016

Kartuli-brolerifilee hakkliha kotletid ja lillkapsas riivsaia kastmes.


Need mõlemad on täielikud retro söögid. Tegin neid toite üle 20 aasta tagasi üsna tihti. Siis tegin muidugi tavalise segahakklihaga ja hapukoore asemel on nüüd maitsestamata jogurt. Nii, et vanad toidud uues kuues.
Niisiis kartuli-broilerifilee hakkliha kotletid Saaremaa maitsestamata jogurtiga 5 % (hea paks nagu hapukoor) ja aurutatud lillkapsas riivsaiakastmega.
Saaremaa 5 %-line maitsestamata jogurt. Foto: netist. 


Tallegg broilerifilee hakkliha. Foto: netist. 



Kartuli-broilerifilee hakkliha kotletid.

Vaja läheb:

1 karp (300 g) broilerifilee hakkliha
300 g kartuleid
1 muna
sool, pipar maitsestamiseks
hakitud mugulsibulat (soovi korral)
praadimiseks toiduõli
Saaremaa 5 %-list maitsestamata jogurtit

Valmistamine:
Riivi kooritud toored kartulid (võib muidugi teha ka juba eelnevalt keedetud ja pudruks tampbitud kartulitest) ja sega kõik komponendid omavahel. Loomulikult võib kasutada misiganes muud hakkliha. Prae pannil ilusad väikesed kotletid.
Serveerimisel tõsta kotlettidele lusikaga peale Saaremaa 5 %-list maitsestamata jogurtit või hapukoort.

Eesti või. Foto: netist
Riivsai. Foto: netist

Lillkapsad riivsaiakastmes.

Vaja läheb:
lillkapsast (suupärasteks õisikuteks lõigatud)
riisaia
võid
maitsestamiseks soola

Valmistamine:
Auruta või keeda lillkapsaõisikud peaaegu pehmeks. Mulle meeldib kui lillkapsas jääb aurutamise või keetmise lõpuks veel pisut krõmpsuks. Sulata pannil või ja sega sinna kiirelt (et või pannil kõrbema ei läheks) riivsai. Sega ja kuumuta kuni riivsai hakkab kuldset tooni võtma. Jälgi hoolega, et riivsai liiga pruuniks ei läheks. Lisa pannile juurde lillkapsas ja sega, et riivsaiakaste lillkapsa külge jääks. Maitsesta soolaga.

Kartuli-hakkliha kotletid ja lillkapsas riivsaia kastmes. Foto: erakogu.

Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar