pühapäev, 12. juuni 2016

Tapioki kreem vaarikate ja pistaatsiapähklitega.


 Selle mõnusa magustoidu retsepti leidsin Umami lehelt (siit). Kuna olin just võitnud Umami poe kinkekaardi, siis mõtlesin, et proovin midagi täiesti uut. Saigi valitud kõige muu hulgas ka tapiokipärlid.
 Netist leiab tegelikult väga palju erinevaid magustoidu retsepte tapioki pärlitest või tapiokist. Eriti palju on neid poola keeles. Aga neid pole sugugi keeruline eesti keelde ümber tõlkida. 
 Ühel korral olen teinud kookospiimaga ja olen kasutanud karamelli toorjuustu ja isegi lehmakomme tapioki kreemi maitsestamiseks. Kõik on nad väga head aga see siin oli siiski mu esimene tapioki kreem. 


 Sarnaneb pisut piimakisselliga, mida vene ajal koolisööklas tihti pakuti. Aga on loomulikult kordades parem :)

 Mina tegin pool kogust mis retseptis antud. Agaavisiirupit panin poole vähem. No ei meeldi nii magusad asjad. Vett lisasin 1 dl rohkem kui retsept ette nägi. Mul läks kuidagi väga ruttu paksuks aga tapiokipärlid polnud veel päris läbipaistvaks muutunud. Maitsestamata pistaatsipähklid asendasin tavaliste röstitud ja soolatud pistaatsiapähklitega, kuna tavalisi polnud. Aga minu arust väike soolakas touch  sobib väga hästi siia. 
Tapiokipärleid saab osta siit.
Tapioki pärlid. Foto: Umami lehelt. 
Kogus: 2 portsjonit

Vaja läheb:
Kastme jaoks
  • 0,25 l vaarikaid
  • 1 tl sidrunimahla
  • agaavisiirupit või maitse järgi steviat
Tapioki kreemi jaoks
  • 100 ml tapiokipärleid
  • 200 ml vett
  • 200 ml piima
  • 3 spl agaavisiirupit
  • 1/2  tl vanilliekstrakti
  •  pistaatsiapähkleid serveerimiseks
Valmistamine:
  1. Sega kokku vaarikad, sidrunimahl ja agaavisiirup või stevia. Aja keema, keera kuumus madalaks ja jäta 10 minutiks podisema. Sega aegajalt ja jälgi, et põhja ei hakkaks. Maitse üle - kuna marjade hapukus ja inimeste maitse on erinev, lisa soovi korral agaavisiirupit või steviat. Kui tarvis, keeda kauem, et vedelikku potti eriti ei jääks. Lase jahtuda toatemperatuurini.
  2. Teises potis sega kokku tapiokipärlid, piim, vesi, vanilliekstrakt ja agaavisiirup. Aja keema, keera kuumus madalaks ja keeda pidevalt segades 20-30 minutit, kuni pärlid muutuvad suuremaks ja läbipaistvaks. Lase jahtuda toatemperatuurini.
  3. Jaota 2 klaasi vahel tapiokikreem, selle peale jaota vaarikakaste. Puista üle maitsestamata pistaatsiatega ja serveeri. (maitsestamata pistaatsiapähkleid saab siit)
Tapoki kreem vaarikate ja pistaatsiapähklitega. Foto: erakogu. 
Head maiustamist! :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar