Seda mõnusat krõbedat kana magushapus kastmes sain Vaga Mamas. See oli nii super hea, et otsustasin proovida kodus järgi teha. Leidsingi netist retsepti (siin) ja otsustasin kodus järgi teha. Tuligi täpselt sama hea kui seal söögikohas.
Maistärklis, hele sojakaste, riisiäädikas ja seesamiõli. Fotod: netist.
- 400 g broilerifileed, 2 x 2 cm suurusteks tükkideks lõigatud
- 2 munavalget
- 2 küüslauguküünt, purustatud
- 4 sl (heledat) sojakastet
- 200 grammi maisi- või kartulitärklist
- päevalilleõli praadimiseks
Magushapu kastme jaoks:
- 2 sl seesamiõli
- 2 sl viinamarjaseemne- või päevalilleõli
- 1 sibul (kasutasin punast)
- 3-5 vart rohelist sibulat (ainult valge osa), hakitud
- 1 suur punane paprika, kuubikuteks lõigatud
- 1 tl ingverit, riivitud
- 4 spl ketšupit
- 2-4 sl riisiäädikat
- 4 sl tuhksuhkrut
- 3 sl (heledat) sojakastet
- 1 tl soola
- 200 ml kanapuljongit (poolest kuubikust)
- 1 tl maisi- või kartulitärklist
- Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke minimaalselt 1 tundi, võimalusel 2-3 tundi.
- Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, riisiäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesamõli ja viinamarjaseemne- või päevalilleõli ning prae sibulat 3-4 minutit. Lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljon ning kuumuta paksenemiseni. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kanad praadimise ajaks kõrvale.
3.Veereta
kana tärklise sees nii, et kõik tükid oleks ühtlaselt
kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles
kanatükke, kuni pealt krõbedad ja seest veel mahlased (umbes 8
minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste ning sega kokku.
Serveeri basmatiriisiga.
Krõbe kana magushapus kastmes riisinuudlitega. Foto:erakogu
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar