reede, 3. juuni 2016

Brita kook.



See on üks mu lemmikkooke olnud juba pikka aega. Enne seda fännasin hullupööra meekooki :D Aga no kaua sa neid ikka poest ostad? Ühel hetkel tuleb asi kätte võtta ja ära teha. Kuna tähtpäev oli tulemas mõtlesin katsetada. Kook tuli taevalik! Mõnus kohev ja mahlakas biskviit, vahel vahukoor vaarikatega ja peal mõnusalt magus ja krõbe beseekiht mandlilaastudega. No mida veel võiks ühes heas koogis olla? Kõik head asjad on sees :) 

Niisiis võtsin kätte ja otsisin netist retsepti. Pilk jäi pidama sellel retseptil ja selle järgi tegema asusingi.




Vanillikaunipasta Maksimarketist ja Marjamaa talu sügavkülmutatud vaarikad. Fotod: netist

Põhi:
150g pehmet võid
125g suhkrut
3 munakollast
110g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Besee:
3 munavalget
150g suhkrut
1 tl vanilliektrakti
25g mandlilaaste

Vahele:
200g vaarikaid
4dl 35%list rõõska koort
2 sl suhkrut

 Põhi:
Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Lõpuks sega hulka piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri taigen ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

 Valmista besee: 
 Vahusta munavalged ilusaks kergeks vahuks, lisa kolmes jaos suhkrur, ikka pidevalt edasi vahustades, kuni saad tugeva munavalgevahu. Sega lusikaga sisse vanilliekstrakti ja määri munavalgevaht ahjuplaadil oleva taigna peale. 


 Mandlilaastud raputa ühtlaselt üle munavalgevahu. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 30 minutit, kuni besee on õrnalt kuldse tooniga ja põhi on all kenasti küps.

Lase koogipõhjal jahtuda!

Kreem vahele:
Vahusta rõõsk koor suhkruga kohevaks vahuks.

Koogi kokkupanek:
Lõika küpsetatud koogipõhi risti pooleks, et saada kaks võrdset tükki. Aseta üks koogipõhi alusele ja määri selle pool vahukoorest. Siis jaota ühtlase kihina peale vaarikad ning tõsta peale ülejäänud vahukoor. Viimaseks tõsta ettevaatlikult peale teine koogipõhi, et besee ei mureneks. 

 Head isu!

Brita kook vaarikatega. Foto: erakogu



PS! Parem kui teil oleks võtta paraja suurusega vorm. Terve ahjuplaadi jaoks seda taigent ei jätku ja lihtsalt küpsetuspaberist tehtud vormis ta püsida ei taha. Vajus ikkagi laiali. Parem ikka kui ülespoole kerkib mitte laiusesse :D 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar