reede, 3. juuni 2016

Kreveti - nuudlisalat mango ja kurgiga.



 Sain selle ilusa värvilise ja kerge salati retsepti siit


Kogus: umbes 6 portsu
Kooritud külmutatud krevetid, külmutatud mangotükid, kalakaste, hele sojakaste, Thai magus chilli kaste ja värske tšilli. Fotod: netist.

  • 300 grammine pakk keedetud, külmutatud ja puhastatud tiigerkrevette 
  • 250 g külmutatud mangotükke või 1 puhastatud ja tükeldatud värske mango
  • 100 g klaas- ehk mungoanuudleid
  • pool tšillikauna (või maitse järgi)
  • väike peotäis värsket koriandrit
  • väike peotäis mündilehti
  • 1 laim
  • 150 g (pool pikka) värsket kurki
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl Tai kalakastet (kui soovid ja satub kodus olema)
  • 3 sl magusat tšillikastet
  • serveerimiseks värskeid koriandrilehti ja magusat tšillikastet 


  1. Sulata krevetid ja kui kasutad külmutatud mangot, siis ka see. 
  2. Vala nuudlitele keev vesi ja lase paar minutit pehmeneda. Nõruta. Loputa kleepumise vältimiseks sõelal külma veega ja jäta ootele. 
  3. Haki tšilli, koriander ja münt, tõsta kaussi. Pressi laimist välja mahl ning riivi koor, lisa needki. Tõmba kurgist köögiviljakoorijaga pikad laastud, tõsta kaussi. Lisa ka mangotükid ja nuudlid. Nuudlid võid enne kääridega lühemaks lõigata, siis on salatit lihtsam segada ja süüa. 
  4. Sega omavahel sojakaste, kalakaste (kui kasutad) ja 3 sl magusat tšillikastet. Vala salatile ja sega hoolsalt läbi. 
  5. Serveerimisel kaunista salat värskete koriandrilehtedega. Nirista peale maitse järgi veel magusat tšillikastet. 
Kreveti-nuudlisalat mango ja kurgiga. Foto: erakogu.

Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar