teisipäev, 7. juuni 2016

Guacamole.



Kuulus avokaadodipp tex-mex köögist. Serveeri maisilaastudega või mehhikopäraste roogade juurde. Mina kasutan seda leivakattena. Mmm, kui maitsev :) Retsepti sain siit.
Avokaado. Foto: netist.

Vaja läheb:
1 avokaado ehk ca 200 g
1 väikese sidruni mahl (0,25 dl ehk 23 g)
ca 200 g südamikust puhastatud tomatit ehk umbes 1 suur tomat või 2 väikest tomatit
1 küüslauguküüs (ca 15 g)
1 keskmise suurusega punane sibul (ca 85 g)
soola
pipart

Valmistamine:
Poolita avokaado, eemalda kivi (hoia alles), võta lusikaga avokaado koorest välja ja suru kahvliga katki. Lisa kohe sidrunimahl ja purustatud küüslauk. Lisa juurde südamikust puhastatud ja pisikesteks tükikesteks tükeldatud tomat ning sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Suru valmis guacamolele sisse avokado kivi. 


Retseptis on toodud küll kogused aga kui mõnd koostisosa on pisur rohkem või vähem siis panegi nii nagu sul on. Oleks absurdne hakata tomatist mõnd viilu järgi jätma või mõnd muud koostisosa. Mina kasutan alati punast sibulat. Millegipärast meeldib see mulle rohkem. :)

 Säilib kaetult jahedas paar tundi. Pane kas kaanega suletavasse purki, karpi või kata kauss toidukilega! 

NB! Sidrunimahl on retseptis väga oluline kuna sidruni -või laimimahla lisamine aeglustab avokaadopüree tumenemist. Suru ka avokaado kivi guacamole sisse - siis ei tõmbu guacamole nii ruttu pruuniks, vaid säilitab oma ilusa rohelise värvi. See nipp on teaduslikult tõestamata aga Kolumbia perenaised väidavad, et see toimib :) 

Guacamole Lepasuitsu rukkipala kattena. Foto: erakogu.

Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar