Ka nende küpsiste retsept on võetud raamatust "Gluteenivabad. Kaseiinivabad. Laktoosivabad toidud."
Riisijahu. Foto: netist. |
Vaja läheb:
90
g riisijahu
40 g mandlijahu
40 g suhkrut või ksülitooli
90 g võid
1 sidruni riivitud koor
40 g mandlijahu
40 g suhkrut või ksülitooli
90 g võid
1 sidruni riivitud koor
Mandlijahu. Foto: netist. |
Valmistamine:
Vahusta või suhkruga. Lisa
riivitud sidrunikoor. Sega omavahel riisi – ja mandlijahu, lisa
hulka sool. Sega jahusegu vahustatud või hulka. Rulli tainas
õhukeseks, lõika sobiva kujuga tükkideks ja aseta küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit.
Lase küpsistel plaadi peal jahtuda.
Minu kommentaar:
Mina
ei rullinud tainast vaid veeretasin väikesed kuulikesed ja surusin
nad küpsetuspaberil lapikuks. Ülioluline on lasta küpsistel plaadi peal jahtuda. Mina olin nii kannatamatu
ja läksin kohe näppima. Kuumalt on väga, väga muredad!!! Nii, et
kannatlikku meelt ootamisel :)
Mul
sidrunit kodus ei olnud hetkel. Aga leidsin mingit apelsinikoort
jahvatatud. Panin seda. Suhkur oli mul stevia pulber ja kookospalmi
suhkur pooleks. Tunde järgi kokku. Ei kaalunud neid.
PS! Ka jahtunult on väga muredad! Mitte mingisugust transporti need kohe kindlasti ei talu. Aga maitse on taevalik :) Hmm, huvitav mis valemiga need küpsised raamatus sellised kindlalt koospüsivad välja tulid?
Sidruniküpsised. Foto: erakogu. |
Mõnusat maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar