Mul vedeles tükk aega üks poolik pakk sügavkülmutatud jõhvikaid sügavkülmas. Leidsin selle lihtsa aga väga maitsva retsepti ja oligi selge, mis neist jõhvikatest saab. Hapuks jõhvikakissell sobib selle magusa kamajahu ja halvaaga valmistatud vahuga superhästi.
Sügavkülmutatud jõhvikad. Foto: netist. |
Halvaavaht:
250 g Farmi lahjat kohupiima
2 dl Farmi vahukoort
2 sl kamajahu
50 g halvaad
Kissell:
4 + 1 dl vett
2 dl jõhvikaid
4 sl suhkrut
kaneelikoor
1 sl tärklist
Kamajahu. Foto: netist. |
Kisselli valmistamiseks keeda 4 detsiliitrit vett, jõhvikaid, suhkrut ja kaneelikoort, kuni suhkur on lahustunud. Seejärel eemalda kaneelikoor ja eemalda pott tulelt. Lahusta tärklis 1 detsiliitris vees ja nirista peene joana pidevalt segades kisselli hulka. Kuumuta kisselli veel, aga ära keeda. Jahuta.
Halvaa. Foto: netist. |
Halvaavaht jõhvikakisseliga. Foto: erakogu. |
Mõnusat maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar