Mõnus kergelt krõmps köögiviljaroog. Kasuta neid köögivilju, mis kodust võtta on. Midagi ei juhtu, kui mõnda komponenti pole. Kastmeks võid kasutada magusat chillikastet või mõnd valmis wokikastet.
Santa Maria wokikaste ingveri ja sidrunheinaga. Foto: netist. |
Wokkimine tähendab segades kiirpraadimist. See on aasiapärane köögitehnika, mis on väga populaarne ka mujal maailmas.
Santa Maria soja ja magusa tšilli wokikaste. Foto: netist. |
Köögiviljade wokkimine. Foto: netist. |
Kui kasutad köögiviljade juurde ka liha siis :
Veiseliha peab pehmenemise tagamiseks tingimata olema fileest lõigatud. Sealiha pole soovitatav kasutada, kuna muutub väga kõrgel kuumusel kõvaks ja maitsetuks. Küll aga võib kasutada eelmisest toidukorrast järgi jäänud küpset, ribadeks lõigatud sealiha, mis pannakse koos köögiviljadega pannile kuumenema. Loomulikult sobivad veel kana ja kala või mereannid.
Bambusevõrsed. Foto: netist. |
1 suvikõrvits
1 porgand
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 jupp sellerit
peotäis bambusevõrseid
1 sl hakitud ingverijuurt
1 sl hakitud küüslauku
2 sl hakitud mugulsibulat
törtsuke õli
Ingverijuur, küüslauk ja mugulsibul. Foto: netist. |
Kasutada võib veel:
lillkapsast
brokolit
sparglit
suhkruhernekaunu
oakaunu
minimaisi
tavalist valget peakapsast, varssellerit
mungoa idud
šampinjone
jne
Suhkruherned. Foto: netist. |
1. Valmista ette köögiviljad. Lõika neist pikad peened kangid.
2. Aja pann (kui on, siis wokpann) tulikuumaks. Lisa törtsukene õli ja köögiviljakangid. Lükka köögiviljad kiiresti panni servadele ja panni keskele pane peenestatud sibul, küüslauk ja ingver. Sega maitseviljad keskel korraks kiiresti läbi.
Prae köögiviljad kõrgel kuumusel pidevalt segades. Ära kuhja panni väga täis! Praadimispind peaks olema piisavalt suur. Kui pann on liiga täis siis hakkavad köögiviljad pigem hauduma ja päris õiget wokirooga nii ei saa.
3. Lisa wokikaste ja sega korralikult läbi.
Wokitud köögiviljad. Foto: ertakogu. Head isu! |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar