Leidsin selle põneva koogiretsepti siit. Veski Matil oli ka kunagi hirsijahu müügil aga millegipärast pole teda enam kaubandusest saada. Tellisin siis Vianaturale poest hirsijahu. Asub siin. Sötrini suhkru erütritool ostsin LCHF poest. Asub siin.
Primeal gluteenivaba hirsijahu Vianaturale poest. |
Mandlijahu. Foto: netist. |
Kook on ülimaitsev, täiesti gluteeni - ja laktoosivaba, tervislik ja mõnusalt õhuline ja mahlakas. Minul jäi kook "tänu" kookospalmisuhkrule ja sarapuupähklipulbrile pisut tumedam. Järgmine kord kasutan ainult LCHF suhkrut Sötrin ja 60 g mandlijahu + 60 g hirsijahu. Siis tuleb kook ilus kollane :)
Meira sarapuupähklipulber 70 g kott. Foto: netist. |
Gluteenivaba küpsetuspulber Vianaturale poest. |
60 g hirsijahu
60 g mandlijahu (avastasin, et minul on kodus ainult 30 g mandlijahu järel, ülejäänud 30 g panin sarapuupähklipulbrit, õnneks seda oli 1 pakk)
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
pisut soola (kasutasin Himaalaja roosat soola)
Kookospalmi suhkur Coop kauplusest. |
Kookosõli Coop kauplusest (hetkel väga hea soodustusega) |
80 g roosuhkrut ( mina panin 30 g kookospalmi suhkrut ja tunde järgi juurde Sötrin suhkrut)
1/3 tl vaniljesuhkrut (mina kasutasin vanillikaunipastat)
2 muna
140 ml riisijooki (mina kasutasin kookospiima)
1 spl sidrunimahla
150-200 g maasikaid (mul tuli ligi 300 g)
1 spl tuhksuhkrut pealeraputamiseks (jahvatasin kohviveskis Sötrin suhkrut)
Sötrin suhkur erütritool LCHF poest. |
Vanillikaunipasta Coop kaulusest. |
Valmistamine:
Vahusta pehme kookosrasv, suhkur ja vaniljesuhkur. Jätkates vahustamist lisa ükshaaval munad. Eraldi kausis sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa jahusegu rasva-munasegule. Lisa hulka sidrunimahl ja piim ning lõpuks tükeldatud maasikad. Vala segu umbes 20x30 cm suurusesse vormi (minul küpses kook 25x21 cm suuruses koogivormis) ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jahtunud koogile raputa peale tuhksuhkrut.
Mandli-hirsi kook maasikatega. Foto: erakogu. Mõnusat maiustamist! :) |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar