Sain selle maisva gluteeni -ja laktoosivaba jäätiseretsepti siit. Seda on väga lihtne valmistada ja selle valmistamine ei võta ka kuigi kaua aega. Väga hea võimalus ära kasutada pruunitäpilisi banaane. Väidetavalt on sellised banaanid ka vähivastase toimega.
Pruunitäpiline banaan. Foto: netist. |
Tulemus
on üllatavalt täiuslik ja rikkalik. Banaani kerge puuviljasus saab
tuge rikkalikust maapähklivõist. Tänu maapähklivõile on selline
banaanijäätis ka püsivam, kui ainult külmunud banaanist tehtud
jäätis.
Küpsed banaanid. Foto: netist. |
Soovi korral võib veel vürtse lisada või mõne komponendi lisamisega maitset timmida. Vürtsidest sobivad hästi kaneel või kardemon, magusasõbrad võivad veidi meelepärast
siirupit lisada jne.
Meira jahvatatud kardemon. Foto: netist. |
2 üleküpsenud ja eelnevalt sügavkülmutatud banaani
2 sl teralist maapähklivõid (Crunchy Peanut Butter) ehk siis väikeste pähklitükkidega krõmpsu maapähklivõid või valmista pähklivõi ise (retsept siit). Endavalmistatud maapähklikreem jääbki tükilisem, nii, et sobib väga sellesse retsepti kasutada. Kes ise ei viitsi maapähklivõi tegemisega jännata, see saab üliodava maapähklivõi (ka krõbedate tükkidega) osta siit.
2 sl teralist maapähklivõid (Crunchy Peanut Butter) ehk siis väikeste pähklitükkidega krõmpsu maapähklivõid või valmista pähklivõi ise (retsept siit). Endavalmistatud maapähklikreem jääbki tükilisem, nii, et sobib väga sellesse retsepti kasutada. Kes ise ei viitsi maapähklivõi tegemisega jännata, see saab üliodava maapähklivõi (ka krõbedate tükkidega) osta siit.
Maapähklivõi. Foto: netist. |
Valmistamine:
Koori ja tükelda banaan. Tõsta sügavkülma ja lase läbi külmuda. Võta külmunud banaan sügavkülmast välja ning tõsta purustajasse või blenderisse. Kasutasin köögikombaini S-lõikurit.
Koori ja tükelda banaan. Tõsta sügavkülma ja lase läbi külmuda. Võta külmunud banaan sügavkülmast välja ning tõsta purustajasse või blenderisse. Kasutasin köögikombaini S-lõikurit.
Lisa maapähklivõi ja töötle mass ühtlaseks
kreemjaks jäätiseks. Kui vaja kraabi vahepeal köögikombaini kannu seintelt segu allapoole, et kõik ühtlaselt kreemjaks saaks.
Mass muutub kreemjaks ning
maapähklivõi tükid annavad jäätisele mõnusa krõmpsu tekstuuri.
Tulemus on nii konsistentsilt kui ka maitselt tõelist kreemine ja
tervislik maius.
Mina lisasin maitseks mõned sügavkülmutatud kultuurmustikad.
Banaani - maapähklijäätis. Foto: erakogu. |
Tervislikku maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar