Kuna poes müüdavad müslid on meeletult magusad siis otsustasin ise kodus müslit teha. Ja et ikka tõesti maitsev saaks siis tegin krõbeda müsli.
Enam ei mäletagi täpselt millise retsepti ma selle pähklimüsli aluseks võtsin. Täpselt retsepti järgi see kindlasti pole. Tegin neist komponentidest, mis kodus parasjagu võtta oli.
Veski Mati täisterakaerahelbed. Foto: netist |
Vaja
läheb:
3
dl täisterakaerahelbeid
1
sl kookospalmi suhkrut
75
g kookoshelbeid
100
grammi pähklisegu (kooritud mandel, india pähkel, mandlilaastud)
50
grammi seemnete segu (päevalilleseemned, seesamiseemned, seedripuu
seemned, kõrvitsa seemned), pisut soola
1
sl kookosõli
2
sl vedelat mett
kaneeli
Pähklid ja seemned. Foto: netist. |
Valmistamine:
1.
Kuumuta ahi 125 kraadini.
2.
Sega omavahel kõik kuivained (välja arvatud kaneel), lisa kookosõli
ja sega ühtlaseks.
Pähklid
ja seemned on mõistlik enne peenikeseks hakkida. 3. Laota segu
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta iga 15 minuti
tagant segades umbes tund ja 15 minutit.
5
minutit enne valmimist sega hulka mesi ja kaneel ning pane veel
korraks ahju.
4.
Võta müsli ahjust välja ja säilita müsli õhukindlas purgis.
Puista müsli jogurti või kohupiima peale.
Kodumaine mesi. Foto: netist. |
PS! Vali müslisse need pähklid ja seemned, mis sul kodus olemas on. Sellesse müslisse võid panna misiganes pähkleid ja seemneid.
Krõbe pähklimüsli meega. Foto: erakogu. Mõnusat maiustamist! |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar