teisipäev, 5. juuli 2016

Õunahõrgutis kaerahelvestega ja vaniljekastmega.



Selle maitsva retsepti leidsin siit. 

Õunahõrgutis kaerahelvestega. Foto: erakogu. 

Suhkru, kaneeli ja ingveriga maitsestatud õunad küpsevad krõbeda kaerahelbekatte all mõnusalt pehmeks. Vorm maitseb eriti hästi soojalt koos vanillikastmega.

Õunad. Foto: netist.
Vaja läheb: 
4 suurt õuna
3 spl fariinsuhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
2 tl riivitud ingverit
1 dl vett
Fariinsuhkur. Foto: netist. 
Peale:
2 spl võid
1 dl kaerahelbeid
0,5 dl riivsaia
3 spl fariinsuhkrut
pisut võid vormi määrimiseks
Riivsai. Foto: netist. 
Valmistamine:
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Lao õunasektorid ahjuvormi võitatud ahjuvormi. Lisa fariinsuhkur, maitseained ja vesi. Torka 6-7 minutiks ilma kaaneta 20 kraadisesse ahju. 
Sulata või pannil. Pruunista selles kaerahelbed ja riivsai suhkruga. Kuumuta segades mõni minut, kuni kaerahelbed on krõbedad. 
Võta ahjust õunad ja vala kate pannilt õuntele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri soojalt vanillikastmega. 
Täisterakaerahelbed. Foto: netist. 
Minu kommentaar:
Originaalretseptis soovitatakse õunasektoreid enne küpsetamist vees keeta. Mina torkasin lihtsalt ahju. Nüüd võin öelda, et isegi see eelnev ahjus küpsetamine pole oluline. Õunasektorid küpsevad ilusti 20 minutiga pehmeks. Lisaks on siis kogu kupatus kuivem ja krõbedam. Nii, et minu soovitus oleks sellest veest üldse loobuda ja kohe õuntele kate peale valada ja korraga ahjus valmis küpsetada. 
Vanillikaste oli taaskord lihtsam variant ehk siis Ruf firma valmis vanillikastme pulber. See tuleb vaid piima ja natukese suhkruga läbi vaid kuumutada. Enda tehtud on loomulikult parem aga kui on kiire või pole viitsimist köögis ülearu aega mökerdada siis käib see valmis pulber kah.

Õunahõrgutis kaerahelvestega ja vaniljekastmega. Foto. erakogu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar