kolmapäev, 6. juuli 2016

Kalliskivi kook.



Seda lihtsat küpsisekooki tegin vanasti enda sünnipäevadeks. See maitses alati kõigile. Ma ei teagi kustkohast ma selleks idee sain. Hakkasin lihtsalt proovima ja kuna välja kukkus ülimaitsev asi, siis järgmistel aastatel juba telliti, et tee jälle seda küpsisekooki nii, et polnud vaja midagi uut teha. Kindla peale minek ühesõnaga :)

Kalevi küpsised. Foto: netist

Selga tiramisu küpsised. Foto: netist




Vaja läheb:
4 pakki erimaitselisi küpsiseid
500 g hapukoort
1 pakk halvaad
1 pakk erivärvilisi marmelaade
piima küpsiste niisutamiseks
1 suur tahvel piimašokolaadi
törtsuke rööska koort
Halvaa. Foto: netist.
Valmistamine:
Võta üks kandik, millele hakkad küpsisetorti laduma. Purusta halvaa peenikeseks puduks ja sega hapukoore sisse. Lõika marmelaadidel pealt ära suhkrukiht ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Kasta küpsised korraks piima sisse ja lao esimene kiht. Määri küpsiste peale halvaa - hapukoore segu ja segu peale puista erivärvilisi marmelaaditükikesi. Korda tegevust, kuni saad mitmekihilise koogi. Viimaseks kihiks jääb halvaa-hapukoore kiht. Sulata šokolaad vesivannil ja vala šokolaadi sisse pisut rõõska koort, et šokolaad jääks pärast külmkapis tahenedes selline poolpehme. Sega rõõsk koor korralikult šokolaadi sisse ja vala vedel šokolaad küpsisekoogile. Kata šokolaadiga ka küpsisekoogi küljed. Puista peale erivärvilisi marmelaaditükke. Pane paariks tunniks külmkappi. 

Kalliskivi kook. Foto: erakogu.

Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar