Miso supp.
Ma võitsin ühes Umami kommenteerimismängus nende poe kinkekaardi ja mõtlesin, et valin sealt midagi, mida ma muidu ei raatsiks osta. Tahtsin ära proovida midagi erilist. Valisin miso supi koostisained. Miso supi retsepti leidsin siit.
Vaja läheb:
1-2 spl sojakastet
2 spl ehk 50 g misopastat
100 g riisinuudleid
50 g rohelist sibulat
500 ml vett
dashi puljongit
1 porgand
väike peotäis porruviile
väike peotäis selleritükikesi
shiitake seeni
1-2 spl wakame vetikaid
tofu juustu
Valmistamine:
1. Mõõda 500 ml vett potti, lisa dashi puljongit. Lase keema. Lisa puhastatud ja tükikesteks lõigatud porgand ja seller ning keeda paar minutit. Lisa viilutatud porru. Keeda kuni köögiviljad on pehmed.
Dashi puljong Umami poest. |
2. Tõsta pott tulelt ja sega sisse misopasta. Sega, kuni misopasta on lahustunud. Kui soovid lisa nüüd ka sojakaste.
Miso pasta Umami poest. |
3. Keeda valmis riisinuudlid vastavalt pakendil toodud juhendile ja lõika pisut väiksemateks tükkideks.
Peenikesed riisinuudlid Umami poest. |
4. Kalla wakame wetikatele peale kuum vesi ja hoia neid seal ca 3 minutit.
Wakame kuivatatud vetikad Umami poest. |
5. Loputa shiitake seeni jooksva vee all. Leota seeni kuumas vees ca 15 minutit, kuni seened on pehmed. Loputa veelkord jooksva vee all. Viiluta seened.
Kuivatatud shiitake seened Umami poest. |
6. Tükelda tofu kuubikuteks.
Tofu juust maitsestamata. Foto: netist. |
7. Viiluta roheline sibul.
8. Tõsta iga kausi põhja ports keedetud riisinuudleid. Samuti lisa roheline viilutatud sibul, toofukuubikud, leotatud vetikad ja leotatud ning viilutatud shiitake seened. Tõsta igasse kaussi puljong koos köögiviljadega nii palju, et koostisosad oleksid puljongist näha.
Vetikate salat.
Selle retsepti ja kuivatatud vetikate salati valisin samuti Umami poest. Retsept asub siin.
Kuivatatud vetikate segu Umami poest. |
Vaja läheb:
100 g vetikate salatit (pakis on 20 g kuivatatud vetikate segu, millest saab ca 200 g salatit)
2-3 spl sojakastet
1 spl riisiäädikat
mõned tilgad seesamiõli
seesamiseemneid ume ploomiga
Riisiäädikas Umami poest. |
Valmistamine:
Pane vetikad kaussi ja vala neile peale soe vesi. Leota vetikaid ca 20 minutit. Kurna vetikad. Lisa sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid ume ploomiga.
Seesamiõli. Foto: netist. |
Seesamiseemned ume ploomiga Umami poest. |
Sushi.
Sushi valmistamise õpetuse leiab mu varasemast postitusest siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar