esmaspäev, 4. juuli 2016

Krõbe õunakook vaniljekastmega.




Krõbe õunakook vaniljekastmega. Foto: erakogu.
Ka selle retsepti leidsin Umami lehelt siit. Väga mõnusa krõbeda põhjaga õunakook. Kardemon annab mõnusa maitse. Samuti sobivad siia väga pekaanipähklid. 


Pekaanipähklid. Foto: netist. 
Vaja läheb:
Põhi:
  • 70 g mandlijahu
  • 100 g täistera kaerahelbeid
  • 1 spl maisitärklist
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 3 spl kookosõli
  • 3 spl agaavisiirupit
  • 1 tk munavalge
Jahvatatud kardemon. Foto: netist.
Kate:
  • 4 tk õuna
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 peotäis pekaanipähkleid
  • 4 spl roosuhkrut
Vanillikaste:
  • 1 pakk vaniljekastme pulbrit
  • 0,5 l piima
  • 30 g suhkrut (asendasin steviaga)
Ruf Vanillikastme pulber. Foto: netist.
Valmistamine:
1. Tõsta kõik koogipõhja ained suurde kaussi. Sega ja sõtku kuni tainas „kokku hakkab“. Suru tainas lapikuks kettaks ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis. Puhasta õunad, eemalda süda ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega õunaviilud 3 spl suhkruga. Haki pähklid veidi väiksemateks tükkideks, sega kokku karemoni, kaneeli ja 1spl suhkruga. Lisa veidi mett või vett, et suhkur pähklite külge hakkaks.

2. Võta tainas külmkapist ja vajuta lahtikäiva koogivormi põhjale ja 1-2 cm kõrguseni külgedele. Lao õunaviilud põhjale. Puista peale pähklisegu. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.

3. Paku koos vanillikastmega. Originaalretseptis on kasutatud endavalmistatud vaniljekastet. Mina läksin aga kergema vastupanu teed seekord ja kasutasin vaniljekastme pulbrit ja valmistasin selle pakil toodud juhendi järgi.


Krõbe õunakook vaniljekastmega. Foto: erakogu. 
Head maiustamist! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar