Krõbe õunakook vaniljekastmega. Foto: erakogu. |
Pekaanipähklid. Foto: netist. |
Vaja
läheb:
Põhi:
- 70 g mandlijahu
- 100 g täistera kaerahelbeid
- 1 spl maisitärklist
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 3 spl kookosõli
- 3 spl agaavisiirupit
- 1 tk munavalge
Jahvatatud kardemon. Foto: netist. |
Kate:
- 4 tk õuna
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 1 peotäis pekaanipähkleid
- 4 spl roosuhkrut
Vanillikaste:
- 1 pakk vaniljekastme pulbrit
- 0,5 l piima
- 30 g suhkrut (asendasin steviaga)
Ruf Vanillikastme pulber. Foto: netist. |
Valmistamine:
1. Tõsta
kõik koogipõhja ained suurde kaussi. Sega ja sõtku kuni tainas
„kokku hakkab“. Suru tainas lapikuks kettaks ja hoia vähemalt
pool tundi külmkapis. Puhasta õunad, eemalda süda ja lõika
õhukesteks viiludeks. Sega õunaviilud 3 spl suhkruga. Haki pähklid
veidi väiksemateks tükkideks, sega kokku karemoni, kaneeli ja 1spl
suhkruga. Lisa veidi mett või vett, et suhkur pähklite külge
hakkaks.
2. Võta
tainas külmkapist ja vajuta lahtikäiva koogivormi põhjale ja 1-2
cm kõrguseni külgedele. Lao õunaviilud põhjale. Puista peale
pähklisegu. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
3. Paku koos vanillikastmega. Originaalretseptis on kasutatud endavalmistatud vaniljekastet. Mina läksin aga kergema vastupanu teed seekord ja
kasutasin vaniljekastme pulbrit ja valmistasin selle pakil toodud
juhendi järgi.
Krõbe õunakook vaniljekastmega. Foto: erakogu. |
Head maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar