Otsisin netist mingit retsepti, kui selle otsa sattusin. See tundus nii lahe, et tekkis tahtmine järgi proovida. Pealegi on tegu nii gluteenivaba, kui ka laktoosivaba magustoituda. Kuna kasutasin ka Sukrin suhkruasendajat, siis võib seda nimetada ka ilma lisatud suhkruta magustoiduks.
Võimalusi, kuidas seda magustoitu valmistada on mitmeid. Võib seda kaunistada mündioksakesega, valmistada martsipanist porgandid või katta maasikad värvitud valge šokolaadi sisse ja kaunistada sel moel või näiteks torgata magustoidu "mulla" sisse mõni kummikomm "vihmauss" ja sel juhul sobiks see ideaalselt Halloweeni peo lauale. Või teha magustoit suurde klaasvormi ja sealt siis igaüks saab võtta omale niipalju, kui soovib.
Originaalretsepti pilt. |
Magustoit on kaunistatud oražiks värvitud valge šokolaadi sisse kastetud maasikaga. Pilt: netist. |
Halloweeni magustoit. Pilt: netist. |
Suures vormis serveritud magustoit. Pilt: netist. |
Kogus:
8 portsu
Šokolaadimousse
koostisosad:
300 g
tumedat šokolaadi, tükeldatud
50 g
soolata võid
3
muna (munakollased ja munavalged eraldi)
55g
roosuhkrut
300
ml vahukoore koort
85 % kakaosisaldusega tume šokolaad. Pilt: netist. |
Laktoosivaba või. Pilt: netist. |
Sukrin suhkruasendaja. Pilt: netist. |
Kookoskreem. Pilt: netist. |
Kanamuna. Pilt: netist. |
Šokolaadi
„mulla“ koostisosad:
125 g
roosuhkrut
125 g
mandlijahu
75g
tavalist nisujahu
50g
kakaopulbrit
60 g
soolata võid
Manlijahu. Pilt: netist. |
Universaalne gluteenivaba jahu. Pilt: netist. |
Toorkakaopulber. Pilt: netist. |
Valmistamine:
Šokolaadi
vaht:
Sega
väikeses kausis madalal kuumusel kokku šokolaad ja või, kuni
ühtlase konsistensini. Eemaldage kuumusest.
Segage
sisse munakollased (ühe kaupa).
Kallake
ümber suuremasse kaussi.
Vahusta
vahukoore koor.
Vahustage
munavalge, kuni tekivad pehmed tipud. Lisage suhkur ja segage, kuni
suhkur lahustub.
Kallake
vahukoor šokolaadi segu sisse, seejärel kallake sisse vahustatud
munavalge kahes osas.
Jagage
vaht 8 magustoidupokaali vahel.
Katke
magustoidupokaalid toidukilega.
Jahutage
2 tundi, kuni tugevama
Šokolaadi
„muld“:
Eelsoojendage
ahi kuni 150 ° C-ni
Sulatada
või.
Vooderdage
küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
Segage
kõik kuivaine koostisosad kausis kokku.
Lisage
sulatatud või kuivadele koostisosadele.
Segage
põhjalikult, kuni see saavutab "mulla" -ga sarnast
välimust
Küpsetage
10-15 minutit.
Jahutage
enne, kui jagate „mulla“ 8 magustoidu vahel ära.
Kaunistage
iga magustoit mündioksakesega.
Head
isu!
Šokolaadi vahukreem "mullaga". Foto: erakogu. |
MINU
KOMMENTAARID:
Nagu
juba postituse alguses kirjutasin, siis kasutasin laktoosibabu ja
gluteenivabu koostisosai ehk siis laktoosivaba võid ja gluteenivaba
jahusegu ja suhkru asendasin Sukriniga. Vahukoore koort on küll ka
laktoosivaba aga mina kasutasin paksu kookoskreemi, millest tegin
kookosvahukoore. Minul on valitud toorkakaopulber.
Vaht oli mõnusalt šokolaadine ja see "muld" sobis sinna peale superhästi. Nagu kooki sööks, sest "muld" oli nagu purustatud kakaoküpsisepuru. Efektne ja väga maitsev!
Šokolaadi vahukreem "mullaga". Foto.erakogu. |
Ja siin on selle magustoidu toitumisalane teave:
Mõnusat maiustamist! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar