pühapäev, 8. oktoober 2017

Šokolaadi vahukreem "mullaga".


 Otsisin netist mingit retsepti, kui selle otsa sattusin. See tundus nii lahe, et tekkis tahtmine järgi proovida. Pealegi on tegu nii gluteenivaba, kui ka laktoosivaba magustoituda. Kuna kasutasin ka Sukrin suhkruasendajat, siis võib seda nimetada ka ilma lisatud suhkruta magustoiduks. 
 Võimalusi, kuidas seda magustoitu valmistada on mitmeid. Võib seda kaunistada mündioksakesega, valmistada martsipanist porgandid või katta maasikad värvitud valge šokolaadi sisse ja kaunistada sel moel või näiteks torgata magustoidu "mulla" sisse mõni kummikomm "vihmauss" ja sel juhul sobiks see ideaalselt Halloweeni peo lauale. Või teha magustoit suurde klaasvormi ja sealt siis igaüks saab võtta omale niipalju, kui soovib. 


Originaalretsepti pilt. 
Magustoit on kaunistatud oražiks värvitud valge šokolaadi sisse kastetud maasikaga. Pilt: netist.
Halloweeni magustoit. Pilt: netist. 


Suures vormis serveritud magustoit. Pilt: netist. 

Kogus: 8 portsu

Šokolaadimousse koostisosad:
300 g tumedat šokolaadi, tükeldatud
50 g soolata võid
3 muna (munakollased ja munavalged eraldi)
55g roosuhkrut
300 ml vahukoore koort 

85 % kakaosisaldusega tume šokolaad. Pilt: netist.
Laktoosivaba või. Pilt: netist. 










Sukrin suhkruasendaja. Pilt: netist.





Kookoskreem. Pilt: netist.














Kanamuna. Pilt: netist. 

Šokolaadi „mulla“ koostisosad:
125 g roosuhkrut
125 g mandlijahu
75g tavalist nisujahu
50g kakaopulbrit
60 g soolata võid

Manlijahu. Pilt: netist.
Universaalne gluteenivaba jahu. Pilt: netist.
Toorkakaopulber. Pilt: netist. 










Valmistamine:
Šokolaadi vaht:
Sega väikeses kausis madalal kuumusel kokku šokolaad ja või, kuni ühtlase konsistensini. Eemaldage kuumusest.
Segage sisse munakollased (ühe kaupa).
Kallake ümber suuremasse kaussi.
Vahusta vahukoore koor.
Vahustage munavalge, kuni tekivad pehmed tipud. Lisage suhkur ja segage, kuni suhkur lahustub.
Kallake vahukoor šokolaadi segu sisse, seejärel kallake sisse vahustatud munavalge kahes osas.
Jagage vaht 8 magustoidupokaali vahel.
Katke magustoidupokaalid toidukilega.
Jahutage 2 tundi, kuni tugevama

Šokolaadi „muld“:
Eelsoojendage ahi kuni 150 ° C-ni
Sulatada või.
Vooderdage küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
Segage kõik kuivaine koostisosad kausis kokku.
Lisage sulatatud või kuivadele koostisosadele.
Segage põhjalikult, kuni see saavutab "mulla" -ga sarnast välimust
Küpsetage 10-15 minutit.
Jahutage enne, kui jagate „mulla“ 8 magustoidu vahel ära.
Kaunistage iga magustoit mündioksakesega.
Head isu! 

Šokolaadi vahukreem "mullaga". Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAARID:
 Nagu juba postituse alguses kirjutasin, siis kasutasin laktoosibabu ja gluteenivabu koostisosai ehk siis laktoosivaba võid ja gluteenivaba jahusegu ja suhkru asendasin Sukriniga. Vahukoore koort on küll ka laktoosivaba aga mina kasutasin paksu kookoskreemi, millest tegin kookosvahukoore. Minul on valitud toorkakaopulber.
 Vaht oli mõnusalt šokolaadine ja see "muld" sobis sinna peale superhästi. Nagu kooki sööks, sest "muld" oli nagu purustatud kakaoküpsisepuru. Efektne ja väga maitsev! 

Šokolaadi vahukreem "mullaga". Foto.erakogu. 

Ja siin on selle magustoidu toitumisalane teave:


Mõnusat maiustamist! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar