teisipäev, 3. oktoober 2017

Hommikusalat.


 Mõtlesin täna mida endale hommikusöögiks süüa teha. Mul oli külmkapis avokaadot ja kirsstomateid. Sügavkülmast leidsin ühe pooliku paki kooritud keedetud külmutatud krevette. Külmkapis oli veel 1 pakk peekonit ja mune. Samuti oli kodus punaseid sibulaid.   
 Keerasin neist ühe salati kokku. Kuna salat on valmistatud kodus olemasolevatest toiduainetest ja sisse läks kõik, mis kätte sain ja salatisse (minu arust) panna kõlbas, siis sellele salatile ma küll nime anda ei oska. Paningi lihtsalt hommikusalat nimeks :)

Koostisosad:
1/2 avokaadot (60 g)
peotäis kirsstomateid (9 tk = 128 g)
1/2 punast sibulat (35 g)
1 pakk Rakvere Ameerika peekonit (150 g)
peotäis kooritud keedetud külmutatud krevette (50 g)
1 keedumuna (56 g)
ekstra neitsioliivõli
vahuveini äädikat
soola ja pipart maitsestamiseks


Vahuveini äädikas. Pilt: netist. 


Avokaado. Pilt: netist. 
Kirsstomatid. Pilt: netist. 

















Punane sibul. Pilt: netist. 
Keedetud muna. Pilt: netist.
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist.

Ameerikapärane tpprsuitsupeekon. Pilt: netist. 









Kooritud keedetud külmutatud krevetid. Pilt: netist.

Valmistamine:

1. Tükelda kirsstomat neljaks. Haki punane sibul väikesteks tükkideks. Tükelda pool avokaadot suupärasteks kuubikuteks. Pane kõik koostisosad kaussi, maitsesta soola ja pipraga ning piserda peale ekstra neitsioliivõli ja vahuveini äädikat. 
2. Keeda muna. Prae pannil törtsukeses õlis kergelt läbi krevetid. Maitsesta krevetid soola ja musta pipraga. Prae pannil peekon. Peekoni praadimiseks pole vaja õli lisada. Tõsta peekoniribad köögipaberile nõrguma. Haki jahtunud ja üleliigsest rasvast nõrgunud peekon ja haki väiksemateks tükkideks. 
3. Serveerimisel tõsta taldrikusse tomati - avokaado - punase sibula salat. Lisa taldrikusse krõbeda peekoni tükid ja neljaks lõigatud keedetud muna. Puista salatile krevette. Head isu! 

Hommikusalat. Foto: erakogu. 


MINU KOMMENTAAR:
 Tomati - avokaado - punase sibula salati piserdamiseks on mul ostetud üks spreipudel. Sai see kunagi ostetud Maksimarketist. Sellel spreipudelil on võimalus reguleerida õli ja äädika kogust. Kas täpselt pooleks või emba - kumba rohkem. Samuti saab piserdada ainult õli või ainult äädikat. Selle spreipudeliga pole seda ohtu, et salatile liiga palju õli või äädikat saab. Super lahe asi on välja mõeldud :)
 Salat tuli super maitsev ja hästi toitev. Kõht sai korralikult täis!  


KING Hoff õli ja äädika spreipudel. Pilt: netist. 
 Ja siin on selle salati toitumisalane teave:




Head isu! 

PS! Mida rohkem ma neid koostisosade pilte paigutan seda jubedamaks see paigutus läheb. No mitte ei saa aru miks ta kirjutades ilusti jääb aga avaldades pildid laiali pillub?! Nooh, mis teha. Vähemalt on näha millest salat koosneb. Kahju, et paigutus ilusti ei jäänud :'(

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar