teisipäev, 3. oktoober 2017

Peedi - broileri kotletid.


 Tegin ükspäev värskest peedist mahla. Peedi kasulikkusest on netis väga palju infot leida. Näiteks loe peedi kasulikkusest siit
 Mahla pressimisest jääb kuivakstsentrifuugitud mass järgi. Tavaliselt olen selle raske südamega ära visanud aga seekord mõtlesin selle ära kasutada ja lisada kotletitaignasse. Ma lihtsalt ei taibanud seda mahlast järelejäänud massi kuhugile ära kasutada ja iga kord seda minema visates on kahju olnud. Ma ei teagi miks ma varem selle peale pole tulnud, et ka seda massi, mis mahla pressimisest üle jääb saab ju toidus ära kasutada. Panna hakklihataigna sisse (peet, porgand vms köögivili) või lisada pannkoogitaignasse või koogi sisse. Edaspidi üritan nutikam olla ja mitte toitu minema visata. 

 Peedimahla jaoks ostsin 3 keetmata peeti. Koorisin need ära ja pressisin mahlapressiga mahlaks. Kolmest peedist sain suure kruusitäie mõnusat mahla. Pressisin otse kruusi ja ei viitsinud seda klaasi ümber valada, et ilus pilt saada. Kruusis tundus kuidagi kohatu seda pildistada. Aga no ma arvan, et tee olete peedimahla isegi näinud. 


Värskeltpressitud peedimahl. Pilt: netist. 
 Ja mahla valmistamisest jäi mul järgi 110 g kuiva peedi massi. Lindsrömi kotletid on ju peediga. Kuigi Lindströmi kotlettides kasutatakse marineeritud peeti siis mina mõtlesin, et miks mitte valmistada lihtsalt peedi - hakkliha kotlette. Mõeldud, tehtud. 


 Peedi - broileri kotletid. 

Vaja läheb:
1 karp ehk 300 g Tallegg Delikatess broilerihakklihasegu 
110 g peedimahla pressimisest järelejäänud massi
1 muna
soola ja pipar maitsestamiseks
õli kotlettide praadimiseks

Tallegg Delikatess broilerihakklihasegu. Pilt: netist. 

Valmistamine:
 Sega hakkliha, peedi mass ja muna kausis kokku kotletitaignaks. Maitsesta soola ja pipraga, vormi kotletitaignast väikesed kotletid ja prae pannil õlis kuldpruuniks. 

Peedi - broileri kotletid gluteenivabade maisijahust spagettidega laktoosivaba riivjuustuga ja salatiks kollane paprika ja kirsstomatid. Foto: erakogu.

MINU KOMMENTAAR:
 Loomulikult võib kasutada misiganes hakkliha. Minul lihtsalt juhtus kodus just seda hakkliha olema. 
 Peedi massi võib kotletitaignasse panna niipalju, kui teil seda on. Kasvõi pooleks hakklihaga. Koos püsivad nad ilusti ka siis, kui peedimassi oleks rohkem pandud. Nii, et kasutage kõik ära niipalju, kui teil on. Samas võib kotletitaigna sisse panna misiganes köögiviljamahlast järelejäänud massi. Hea võimalus toidus rohkem köögivilja kasutada :)
 Kotletitaigna sisse võib panna ka hakitud sibulat ja/või küüslauku. Mina ei pannud neist kumbagi. 
 Kotletid tulid lahedalt roosakaspunased ja olid väga maitsvad. 
 Kõrvale keetsin gluteenivabu maisijahust spagette, puistasin spagettidele laktoosivaba riivjuustu ja kõrvale tegin salatiks kollase paprika kuubikud ja neljakslõigatud kirsstomatid. Salati maitsestasin Himaalaja roosa soola ja jahvatatud musta pipraga. 

Gluteenivabad maisijahust spagetid. Pilt: netist. 
Laktoosivaba riivjuust. Pilt: netist.








 Ja siin on peedi - broileri kotlettide toitumisalane teave. Sisestasin värske peedi andmed, kuna peedi massi oma lihtsalt polnud kuskil saadaval. Tõenäoliselt on seal vähem kaloreid aga no enam-vähem saab ikka aimu kui palju üks peedi - broleri kotlett kaloreid annab. Kotletitaignast sain kokku 12 kotletti. See kõik, mida kotlettidega koos sööd sisesta eraldi toitumispäevikusse. 


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar