neljapäev, 12. oktoober 2017

Avokaado - kana salat.


 Natasca's Kitchen jagas hiljuti Facebookis 5 erinevat avokaado salati retsepti. See on nüüd teine neist viiest. Originaalretsept koos videoretseptiga on siin

Kogus: 5 portsu

Retseptis on kogused antud tassides (cup). 1 tass = 240 ml

Koostisosad:
Avokaado - kanaliha salati koostis:
2 suurt kanarinda, * hakitud või tükeldatud kuubikuteks
3 keskmist või 2 suurt avokaadot
1 tass maisi (1 keedetud maisitõlvik)
170 g peekoniviile, praetud ja tükeldatud
¼ tassi murulauku või rohelist sibulat, hakitud
2 spl tilli, hakitud
2 kõvaks keedetud muna, lõigatud pooleks või neljaks (soovi korral)

Tallegg Eestimaine broilerikintsuliha. Pilt: netist. 
Avokaado. Pilt: netist. 
Till. Pilt: netist. 

Mais. Pilt: netist. 
Peekoniviilud. Pilt: netist. 




Murulauk. Pilt: netist. 

Keedetud muna. Pilt: netist. 
























Sidrunikaste:
3 spl värsket sidrunimahla
3 spl ekstra neitsioliiviõli
1 tl meresoola või maitse järgi
tl must pipar
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. 

Värskeltpressitud sidrunimahl. Pilt: netist. 
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Jahvatatud must pipar. Pilt: netist. 





















Valmistamine:
Lõigake 2 kana rinnatükki kuubikuteks või hakkige ja asetage suurde kaussi.
Koorige 2 suurt avokaadot, viilutage ja lõigake kuubikuteks ning lisage kaussi.
Lisage 1 tass keedetud maisi (värskelt küpsetatud mais on parim), ¼ tassi hakitud rohelist sibulat, tükeldatud peekon ja 2 tl värsket tilli.
Lisage salatikastme koostisosad väikeses kausis kokku. Vala kaste salatile ja sega korralikult läbi. Soovi korral serveeri keedetud muna viiludega.

Avokaado - kana salat. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
 Kasutasin broileri kintsuliha, sest see oli parajasti soodustuses. Võib ju kasutada ka praekana või ükskõik millist muud kana või broileriliha. 
 Praadisin kõigepealt peekoni kuival pannil ja edasi pruunistasin samal pannil broilerikintsuliha. Lisasin vaid ühe spl õli juurde (tundus liiga kuiv siiski). 
 Originaalretseptis on kasutatud maisitõlvikut, mille küljest siis lõigatud tükid. Mina kasutasin taaskord maisikonservi. 
 Tegin salati omale tööle kaasa. Pildistamise ajaks lõikusin lihtsalt kõik koostisained taldrikule valmist. Peale pildistamist niristasin peale salati kastme ja segasin läbi. Ühe portsu sõin kohe kodus ära ja võtsin 2 portsu Lock'n'Lock karbiga tööle kaasa.
 Salat oli hästi toitev ja maitsev. No selles on valku juba üsna märkimisväärselt :D Till, murulauk ja mais tegidki selle salati vist nii maitsvaks :) Meeldib, et see konkreetne mais, mida kasutasin pole nii magus. Sellele pole suhkrut juurde lisatud ja see on mõnusalt krõmps. Sellist maisi võib isegi süüa vahetevahel. Salati sisse sobib see küll superhästi.  

Ja siin on selle salati ühe portsjoni toitumisalane teave:


Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar