Natasca's Kitchen jagas hiljuti Facebookis 5 erinevat avokaado salati retsepti. See on üks neist viiest. Originaalretsept
koos videoretseptiga on siin.
Kogus:
6 portsu
Retseptis on kogused antud tassides (cup). 1 tass = 240 ml
Koostisosad:
Koostis
Cajuni krevettide jaoks:
450
g keskmise suurusega krevette (31-40 tk), kooritud ja puhastatud
1
tl cajun vürtsi
2
küüslauguküünt, pressitud või riivitud
näputäis
soola
2
spl soolata võid
Kooritud keedetud külmutatud krevetid. Pilt: netist. |
Cajun vürts. Pilt: netist. |
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. |
Küüslauk. Pilt: netist. |
Laktoosivaba või. Pilt: netist. |
Salati
komponendid:
1
keskmine rooma salat (tükeldatult 5-6 tassi)
225
g (3 keskmist) tomatit, tükeldatud
½
keskmise suurusega punast sibulat, õhukeselt viilutatud
½
pikka kurki (või 3 väikest), viilutatud ja pooleks või neljaks
lõigatud
2
avokaado, kooritud, viilutatud ja tükeldatud
1
tass maisi lõike (2 värskelt keedetud maisitõlvikut). Maisi valmistamise kohta saab lugeda siit.
Rooma salat. Pilt: netist. |
Kirsstomatid. Pilt: netist. |
Punane sibul. Pilt: netist. |
Luunja kurk. Pilt: netist |
Avokaado. Pilt: netist. |
Mais. Pilt: netist. |
Koostisained
koriandri-sidruni kastmiseks:
1
suure sidruni mahl (3 spl)
½
väike punt koriandrit (1/2 tassi peeneks hakitult) või peterselli
3
spl ekstra neitsioliiviõli
1
tl meresoola või ¾ tl laualooga
⅛ tl
musta pipart
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. |
Sidrunimahl. Pilt: netist. |
Petersell. Pilt: netist. |
Valmistamine:
Patsuta
krevetid paberrätikuga kuivaks ja pane keskmise suurusega kaussi.
Lisage 1 tl cajun vürtsi, 2 pressitud küüslauguküünt, näputäis
soola ja segage korralikult läbi.
Kuumutage
suur mittenakkuva pinnaga pann keskmisel kuumusel. Lisage kuumale
pannile 2 spl võid, ja kui või on sulanud ja kuum lisa krevetid ühe
kihina. Kuumuta 2 minutit mõlemalt küljelt või kuni küps. Tõsta
krevetid pannilt taldrikule ja senikauaks kõrvale.
Loputage,
kuivatage ja hakkige 1 keskmise suurusega rooma salat. Rooma salati
kogus peaks olema umbes 6 tassi. Tõstke salat suurde kaussi. Lisage
tomati kuubikud, õhukeselt viilutatud punane sibul, viilutatud
kurk, avokaado kuubikud ja 1 tass keedetud maisi.
Kastme
valmistamiseks alustage sidrunitest mahla väljapressimisega. Vaja
läheb 3 spl värsket sidrunimahla. Lisage peeneks hakitud (umbes ½
tassi) koriandrit, lisage 3 spl oliiviõli. Ekstra neitsioliivõli on
parim. Maitsesta kaste soola ja musta pipraga ja segage läbi.
Nirista kaste salatile. Sega salat läbi ja head isu!
Avokaado - kreveti salat. Foto: erakogu. |
MINU KOMMENTAAR:
Minul olid ostetud need kõige odavamad krevetid. Need olid juba kooritud ja keedetud.
Maisitõlvikut pole ammu müügil näinud. Läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin purgi maisi.
Ka koriandrit polnud sel hetkel poest saada. Kasutasin siis peterselli.
Salatit tuli suur taldrikutäis. Põhimõtteliselt sobiks see vabalt ka kahele aga mina vitsutasin terve portsu ise ära. Salat tuli tõesti väga hea. Mõnusalt vürtsikad krevetid, kreemine avokaado ja magus mais... Mõnus värske salat!
Ja siin on selle salati toitumisalane teave:
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar