pühapäev, 8. oktoober 2017

Avokaado - kreveti salat.


 Natasca's Kitchen jagas hiljuti Facebookis 5 erinevat avokaado salati retsepti. See on üks neist viiest. Originaalretsept koos videoretseptiga on siin.

Kogus: 6 portsu

Retseptis on kogused antud tassides (cup). 1 tass = 240 ml

Koostisosad:
Koostis Cajuni krevettide jaoks:
450 g keskmise suurusega krevette (31-40 tk), kooritud ja puhastatud
1 tl cajun vürtsi
2 küüslauguküünt, pressitud või riivitud
näputäis soola
2 spl soolata võid

Kooritud keedetud külmutatud krevetid. Pilt: netist.
Cajun vürts. Pilt: netist.














Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Küüslauk. Pilt: netist. 









Laktoosivaba või. Pilt: netist. 








Salati komponendid:
1 keskmine rooma salat (tükeldatult 5-6 tassi)
225 g (3 keskmist) tomatit, tükeldatud
½ keskmise suurusega punast sibulat, õhukeselt viilutatud
½ pikka kurki (või 3 väikest), viilutatud ja pooleks või neljaks lõigatud
2 avokaado, kooritud, viilutatud ja tükeldatud
1 tass maisi lõike (2 värskelt keedetud maisitõlvikut). Maisi valmistamise kohta saab lugeda siit.

Rooma salat. Pilt: netist. 
Kirsstomatid. Pilt: netist. 








Punane sibul. Pilt: netist. 
Luunja kurk. Pilt: netist

Avokaado. Pilt: netist.
Mais. Pilt: netist. 











Koostisained koriandri-sidruni kastmiseks:
1 suure sidruni mahl (3 spl)
½ väike punt koriandrit (1/2 tassi peeneks hakitult) või peterselli
3 spl ekstra neitsioliiviõli
1 tl meresoola või ¾ tl laualooga
tl musta pipart
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. 

Sidrunimahl. Pilt: netist. 

Petersell. Pilt: netist. 





















Valmistamine:
 Patsuta krevetid paberrätikuga kuivaks ja pane keskmise suurusega kaussi. Lisage 1 tl cajun vürtsi, 2 pressitud küüslauguküünt, näputäis soola ja segage korralikult läbi.
 Kuumutage suur mittenakkuva pinnaga pann keskmisel kuumusel. Lisage kuumale pannile 2 spl võid, ja kui või on sulanud ja kuum lisa krevetid ühe kihina. Kuumuta 2 minutit mõlemalt küljelt või kuni küps. Tõsta krevetid pannilt taldrikule ja senikauaks kõrvale.
 Loputage, kuivatage ja hakkige 1 keskmise suurusega rooma salat. Rooma salati kogus peaks olema umbes 6 tassi. Tõstke salat suurde kaussi. Lisage tomati kuubikud, õhukeselt viilutatud punane sibul, viilutatud kurk, avokaado kuubikud ja 1 tass keedetud maisi.
 Kastme valmistamiseks alustage sidrunitest mahla väljapressimisega. Vaja läheb 3 spl värsket sidrunimahla. Lisage peeneks hakitud (umbes ½ tassi) koriandrit, lisage 3 spl oliiviõli. Ekstra neitsioliivõli on parim. Maitsesta kaste soola ja musta pipraga ja segage läbi. Nirista kaste salatile. Sega salat läbi ja head isu! 

Avokaado - kreveti salat. Foto: erakogu.

MINU KOMMENTAAR:
 Minul olid ostetud need kõige odavamad krevetid. Need olid juba kooritud ja keedetud. 
 Maisitõlvikut pole ammu müügil näinud. Läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin purgi maisi. 
 Ka koriandrit polnud sel hetkel poest saada. Kasutasin siis peterselli.
 Salatit tuli suur taldrikutäis. Põhimõtteliselt sobiks see vabalt ka kahele aga mina vitsutasin terve portsu ise ära. Salat tuli tõesti väga hea. Mõnusalt vürtsikad krevetid, kreemine avokaado ja magus mais... Mõnus värske salat! 

Ja siin on selle salati toitumisalane teave:



Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar