teisipäev, 3. oktoober 2017

Riisi - liha roog Slow Cooker-is valmistatud.


 Täna on kodus kapis leiduvatest toiduainetest söögivalmistamise päev. :D 
 Ka see roog valmis neist toiduainetest, mis kodust võtta oli. Tahtsin neid poolikuid pakke ja jääke ära kasutada. Ja kuna eriti süüa teha ei viitsinud, siis viskasin lihtsalt liha ja riisi Slow Cooker-isse ja läksin vaatama, kui meelde tuli. 


Sealiha kaelakarbonaad. Pilt: netist. 

Koostisosad:
400 g seakaelakarbonaadi lihast lõigatud kuubikuid
190 g riisi 
1/2 punast mugulsibulat
400 ml vett
magus chillikaste
törtsuke õli sealihakuubikute ja sibula pruunistamiseks
soola & pipart maitsestamiseks



Veski Mati pikateraline riis. Pilt: netist. 

Magus chillikaste vähem suhkrut. Pilt: netist. 










Punane mugulsibul. Pilt: netist.








Valmistamine:
1. Võtsin sügavkülmast kuubikuteks valmislõigatud sealiha ja panin sulama. Kui liha olin sulanud ajasin panni kuumaks, lisasin törtsukese õli ja sealihakuubikud. Hakkisin sibula väikesteks tükikesteks ja lisasin pannile liha juurde. Pruunistasin liha kuldpruuniks. 
2. Valasin sealihakuubikud ja praetud sibula pannilt Slow Cooker-i potti. Lisasin potti ka sõelal läbipestud riisi ja lisasin juurde vee. Maitsestasin soola ja pipraga ning valasin peale magusa chillikastme. Segasin läbi, pani kaane peale ja keerasin kuumuse "HIGH" peale. 
3. Umbes tunni pärast lisasin veel törtsukese vett, sest tundus, et pisut kuiv on see roog. Segasin veelkord läbi ja maitsesin riisi. Oli veel kõva. Niisiis lasin veel umbes tunnikese valmida. 
 Ja toit oligi valmis :)

MINU KOMMENTAAR:
 Minul oli paki põhjas pisut sushi riisi. Mõtlesin selle ära kasutada. Parem tulemus jääb aga kui kasutada pikateralist riisi. Riisi valmistamise kohta on Slow Cooker-i kasutusjuhendis ka info olemas. Kirjutasin sellest ka oma blogis ja seda saab lugeda siit: Crock Pot Slow Cooker-i kasutusjuhend + mõned retseptid. Ma siia sushi riisi pilti ei pane, sest normaalsed inimesed ei tee sellest pajarooga :D Niisin lisasin pikateralise riisi pildi. 
Loomulikult võib roale juurde panna köögivilju (porgandit, paprikat, tomatit, ananassi) ja kallata üle tomatipüree või ketšupiga. Mina ei viitsinud jännata ja arvasin, et käib nii kah. Küll ta süüa kõlbab. 
 Riis kees siiski pisut üle. Võibolla lühikese riisiga ei jäägi tulemus nii hea, kui pikateralisega. Kasutusjuhendis ka oli ju see kirjas. No mind see ei häirinud. Ühesõnaga annab üsna edukalt ka riisiga roogi Slow Cooker-is valmistada :)


Riisi - liha roog Slow Cooker-is valmistatud. Foto: erakogu. 


Ja siin on selle roa toitumisalane teave. Kokku tuli 3 portsu. 


Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar