pühapäev, 24. september 2017

Lehtkapsa krõpsud.


 Viimasel ajal on nii palju räägitud lehtkapsa (inglise keeles kale) tervislikest ja kasulikest omadustest. Poes jäi lehtkapsas mulle silma ja otsustasin ära proovida. Otsustasin teha lehtkapsa krõpse meresoolaga. Retsepti võtsin Paljasporgand blogist siit. Järgnev tekst on kõik sealt (va minu kommentaar retsepti lõpus ja fotod). 

 Kiiresti valmivad krõbedad rohelised krõpsud, mis on maailma kõige tervislikum alternatiiv kartulikrõpsudele. Maitsestamisvõimalusi on sadu, aga retsept on klassikalise meresoolaga. 

Lehtkapsas. Pilt: netist. 

Autor: Merilin Taimre
Retsepti tüüp: snäkk
Kogus: selskonnale

Koostisained:
lehtkapsast
ekstra neitsioliivõli 
meresoola

Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Ekstra neitsioliivõli pihustiga pudelis. Pilt: netist. 















Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 150 kraadini. 
2. Pese lehtkapsas jooksva vee all, raputa kuivaks, eemalda varred ning rebi lehed ampsusuurusteks tükkideks. Aseta kaussi, vala üle võimalikult vähese õliga, et segades kõik lehed sellega kokku saaksid. Pigem vähem kui rohkem õli, kuna muidu jäävad krõpsud pehmed ja lögased. 
3. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali ning maitsesta meresoolaga. 
4. Küpseta ahjus umbes 10 minutit, kuni krõbedad. 
NB! Kuna lehed kipuvad kiirelt kõrbema, siis hoia neil silm kogu aeg peal! 
5. Serveeri!

Märkused: 
Olen proovinud nii rohelise, kui punase lehtkapsaga ja omast kogemusest eelistan rohelist. Kuidagi krõmpsuvam ja maitsvam! 

Lehtkapsa krõpsud Himaalaja roosa soolaga. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
Minul oli lehtkapsas läbipaistvas karbis ja see sisaldas erinevat sorti ja värvi lehtkapsa lehti. Kasutasin neist kõige ilusamat. Kõige käharamat rohelist. Ülejäänud tarvitasin ära smuuti sees.

 Kasutasin Himaalaja roosat soola ja pihustuspudelis ekstra neitsioliivõli. Katab ühtlasemalt lehed ja pole ohtu, et õli saab liiga palju. 
 Krõpsud said tõesti väga ruttu valmis. Päris mõnusad krõpsud ja kindlasti über tervislikud ka. Vahel, kui on hirmus tahtmine midagi näksida, siis miks mitte neid krõbistada. 

Ja siin on nende krõpsude toitumisalane teave:



Tervislikku snäkkimist! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar