Leidsin selle retsepti siit. Tundus põnev ja tekkis tahtmine järgi proovida. Seal lingil on ka videoõpetus. Tõlkisin originaalretsepti ära ja panen nüüd selle siia ka:
Šokolaadiga kaetud maapähklivõi krõmpsud pallid. Pilt: originaalretseptist. |
Kogus:
48 tk
Koostisosad:
2
cup krõbedat maapähklivõid (480 ml)
½
cup (113 g) võid, pehmenenud
3
- 4 cup tuhksuhkrut
1
tl vanilliekstrakti
2
cup paisutatud riisi
450
g šokolaadinööpe
¼
cup tükeldatud soolatud maapähkleid (või mõnd muud garneeringut
omal valikul – kookoshelbeid, kakaonibse, pistaatsiapähkleid vms)
Paisutatud riis. Pilt: Ökosakver lehelt |
Juhised:
Segage käsimikseriga kokku maapähklivõi ja või. Mikserdage, kuni koostisosad on omavahel kenasti segunenud.
Lisage
vaniljeekstrakt.
Lisage
suhkur, lisage pool tassi korraga (lisage kahes osas), kuni segu on
kena ja sile ja võite kergesti pallid moodustada.
Segage
sisse krõbeda riisi puru (paisutatud riis).
Võtke
jäätisekulp (või lusikas) ja tõstke küpsetuspaberiga kaetud kandikule taignast
pätsid. Veeretage need käte vahel ühtlaselt ümmarguseks ja
siledaks. Tõstke 30 minutiks külmkappi tahenema.
Sulatage
šokolaad. Kastke pallikesed šokolaadi sisse ja pange
küpsetuspaberiga kaetud kandikule tagasi.
PS! Hambaorgiga oli seda üsna mugav teha. Ka torkasin ma enda valmisveeratud kommid suisa sügavkülma senikauaks, kuni šokolaadi sulatasin. Oli väga mugav neid šokolaadi sisse kasta.
PS! Hambaorgiga oli seda üsna mugav teha. Ka torkasin ma enda valmisveeratud kommid suisa sügavkülma senikauaks, kuni šokolaadi sulatasin. Oli väga mugav neid šokolaadi sisse kasta.
Puistake kohe peale hakitud maapähklit.
Laske
külmkapis taheneda, kuni šokolaad on kõva.
Hoidke õhukindlas purgis/karbis, külmkapis.
PS! 1 cup = 240 ml, 1/2 cup = 120 ml.
Kasutasin seda maapähklivõid aga sobivad kõik, millel kiri Crunchy ehk krõbedate tükkidega maapähklivõi. |
Aga nagu alati, siis ma ei tee iial 100 % täpselt retsepti järgi. Esiteks ma vähendasin koguseid täpselt poole võrra. 48 kommi mul küll vaja ei lähe :D Parem, kui neid pole kodus nii palju võtta, sest tegu on ikkagi maiustusega ja üsna ahvatleva maiustusega. Kuna mina kasutasin paisutatud hirssi, siis tuli minul poolest kogusest välja 28 kommi. Võimalik, et mul olid väiksemad kommid ka (poolest kogusest oleks muidu pidanud retsepti järgi 24 kommi saama).
Teiseks oli koostises ikka röögatu kogus suhkrut. Pool suhkrukogust oli 1,5 -2 cup-i ehk siis kuni 480 ml suhkrut!!! Täiesti absurdselt suur kogus! Mina panin 1/2 cup (120 ml) stevia suhkrut aga ka see oli ilmselgelt liiga palju. Ma arvan, et 1-2 spl on täiesti piisav kogus magusainet panna. Maitske ja vajadusel lisage juurde, kui arvate et väheks jääb.
Kolmandaks ei leidnud ma kuskilt poest tavalist paisutatud riisi ja Ökosahvrist ka tellima ei hakanud. See eest oli Looduspere tervise - ja ökopoes allahindlus ja sealt sain 50 %- lise allahindlusega hoopis paisutatud hirssi. Kasutasin hoopis seda ja väga hea oli.
Paisutatud hirss. Pilt: looduspere lehelt. |
1 cup maapähklivõid crunchy (365 g)
120 ml stevia suhkrut (või mõnd muud magustajat enda valikul, mina jahvatasin stevia suhkru kohviveskis tuhksuhkruks)
55 g toasooja võid
1/2 tl vanillikaunapastat
1 cup paisutatud hirssi (27 g)
200 g ehk 1 tahvel Kalevi küpsetusšokolaadi (tume 70 %)
35 g hakitud soolapähkleid
Laktoosivaba või. Pilt: netist. |
Vanillikaunapasta. Pilt: netist. |
Soolapähklid. Pilt: netist. |
Küpsetusšokolaad tume 70 % Pilt: netist. |
Kuna vaatasin, et šokolaadi võib väheks jääda ja ka retseptis on arvestatud poole koguse koostisainete kohta 225 g šokolaadi, siis lisasin šokolaadi sulatusvanni veel lisaks:
30 g kakaovõid
2 spl kakaopulbrit
Kakaopulber. Pilt: netist. |
Kakaovõi nööbid. Foto: erakogu. |
Valmistasin täpselt originaalretsepti järgi.
Šokolaadiga kaetud maapähklivõi krõmpsud pallid. Foto: erakogu. |
PS! Magustamiseks võib kasutada Stevia suhkrut (eritrütool ja stevia, Sojapood e-poest siit) või Sukrin suhkrut (eritrütool, Lesscarbs e-poest siit) või Sötrin suhkur (eritrütool, LCHF EESTI e-poest siit). Tavalise suhkruga (eriti veel sellises koguses, nagu originaalretseptis) oleksid need tulnud ikka väga vägevad kaloripommid ja ka märksa kahjulikumad (rasv ja suhkur koos, huuuh :D)
Stevia suhkur. Pilt: Sojapood lehelt. |
Sukrin suhkur. Pilt: Lesscarbs lehelt. |
Sötrin suhkur. Pilt: LCHF EESTI e-poest. |
Nagu näete, siis üksainus komm annab suisa 155 kcal. Aga sellest ühest kommist täiesti piisab ka. See on nii rammus ja magus, et tükiks ajaks võtab magusa isu ära.
Šokolaadiga kaetud maapähklivõi krõmpsud pallid läbilõige (seest). Foto: erakogu. |
Mõnusat maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar