neljapäev, 31. august 2017

Havai pajaroog.

 Valmistoidu/soojatoidu lettides on igal pool müügil Havai pajaroog. Oleme seda kunagi koju ostnud ja see oli üsna maitsev. Tekkis idee seda kodus ise teha. Hakkasin googeldama aga mitte üht retsepti ei leidnud. Siis tuli võtta ette need lingid, kus sellest roast midagi kirjas oli. Leidsin Usin lehelt selle ja Kaubamaja lehelt selle


Usin Havai pajaroog. Pilt: Usin lehelt. 
 Kirjutasin omale välja, mida see roog sisaldab ja hakkasin tegema. 


Havai pajaroog. Pilt: Kaubamaja lehelt. 
Mina panin oma pajaroa sisse:
300 g riisi (mul oli kodus vaid Veski Mati jasmiinriisi ja kasutasingi seda)
400 g sealihakuubikuid (kasutasin Rannarootsi seakaelakarbonaadi liha)
1 punane mugulsibul (mulle millegipärast meeldib punane rohkem)
2 porgandit (mul oli 110 g)
1/2 rohelist paprikat (80 g)
1/2 punast paprikat (80 g)
140 g värsket ananassi
70 g herneid
390 g tomati kuubikuid omas mahlas
soola maitsestamiseks
musta jahvatatud pipart maitsestamiseks
suitsupaprika pulbrit maitsestamiseks
cayenne pipart maitsestamiseks


Seakaelakarbonaaf. Pilt: netist. 
Veski Mati jasmiiniriis. Pilt: netist. 










Tükeldatud kooritud tomatid omas mahlas. Pilt: netist. 
Roheline paprika. Pilt: netist. 
Porgand. Pilt: netist. 
Punane paprika. Pilt: netist. 











Ananass. Pilt: netist. 

Rohelised herned. Pilt: netist. 

Punane mugulsibul. Pilt: netist. 

Valmistamine:
 Tükelda sealiha väikesteks kuubikuteks. Pruunista kuival pannil läbi. Õli mina ei pannud, kuna sealiha oli mul  piisavalt rasvane. (PS! Kui teie sealiha on taine, siis on rasvaine lisamine muidugi vajalik).
 Edasi võtsin keskmise suurusega poti ja tõstsin pruunistatud liha sinna. Lisasin vett niipalju, et liha oleks korralikult kaetud ja panin keema. 
 Senikaua, kui liha potis haudus puhastasin ära porgandid ja sibula. Porgandid lõikasin pooleks ja viilutasin, sibula lõikasin kuubikuteks. 
 Poolitasin ja puhastasin paprikad ning lõikasin need kuubikuteks. 
 Tükeldasin ananassi väikesteks kuubikuteks (selle kõva keskmise osa lõikasin välja).
 Mõõtsin silma järgi välja paraja koguse rohelist hernest. 
 Edasi praadisin samas rasvas, mis pannile liha pruunistamisest jäi porgandi ja sibula. Hautasin mõned minutid ja lisasin paprika kuubikud ja ananassi kuubikud. Hautasin veel mõned minutid. Lõpus lisasin herned ja hautasin veel minut-paar. 
 Kui kõik köögiviljad olid ette valmistatud, siis proovisin liha pehmust. Oligi juba nii enam vähem. Lisasin liha juurde potti riisi, segasin läbi, lisasin veel vett, et oleks piisavalt vedelikku riisi jaoks ja katsin poti kaanega. Hautasin 10 minutit ja lisasin pannilt köögiviljad ja ühe paki tükeldatud kooritud tomateid omas mahlas. Segasin läbi, maitsesin ja maitsestasin soola, musta jahvatatud pipra, suitsupaprika pulbri ja cayenne pulbriga. Segasin uuesti läbi ja lasin veel ca 3-5 minutit hautada. 
 Serveerimisel kaunista peterselli oksakesega või haki peale värsket koriandrit. 


Havai pajaroog. Foto: erakogu.


MINU KOMMENTAAR:
 Herneid ei pea tegelikult üldse panema aga näiteks paki Havai pajaroogades on koostises ka roheline hernes. Kuna kodus juhtus olema sügavkülmutatud herneid, siis paningi neid ka. Kel on värskeid, võib loomulikult neid panna. Ilma kaunadeta muidugi :)
Paki Havai pajaroog. Pilt: netist. 

 Loomulikult võib kasutada ka konservananassi. Aga mulle need väga ei meeldi, kuna on liiga läägelt magusad. Konservides on puuviljad ju suhkrusiirupis. 
 Tomatipüree asendasin tükeldatud kooritud tomatitega omas mahlas (tetrapakis). Aga loomulikult võib kasutada värskeid kooritud tomateid või hoopis tavalist tomatipüreed. 
 Seda rooga võib veel maitsestada karriga. Saate ilusa kollase värviga pajaroa. Mina ei pannud seda, vaid otsustasin suitsutatud paprika pulbrit panna. Ostsin selle Tartu Kaubamaja Flying Tiger poest. Terve suur pakk suitsupaprikat maksab seal vaid 2 eurot.
 Kokku tuli mul seda rooga suisa 2 kg ja 32 g! Ühesõnaga terve keskmise suurusega potitäis. 
 Roog tuli tõesti imemaitsev! Ilus värviline ja mõnusalt mahlakas. Liha oli mõnusalt pehme ja ananass andis juurde mõnusat magus-hapukat maitset. Ka köögiviljad olid mõnusad al dente. Soovitan! :)

 Ja siin on ühe portsu (ca 400 g) toitumisalane teave:


Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar