teisipäev, 8. august 2017

Sinepi - mee forell.


 Tuli kala isu ja mõte oli valmistada oma forell sinepi - mee marinaadiga. 

Vaja läheb:
ca poolekilone forellifilee (loomulikult sobib ka lõhefilee, 478 g)
2 spl teralist (või kreemjat) Dijon sinepit (30 g)
3 spl mett (45 g)
maitsestamiseks soola ja jahvatatud musta pipart (ka valge jahvatatud pipar sobib)
praadimiseks õli (kui teed oma kala ahjus, siis õli vaja ei lähegi, 15 ml)

Forellifilee. Pilt: netist. 

Dijon sinep. Pilt: netist. 
Eestimaine mesi. Pilt: netist. 

Valmistamine:
Sega kokku mesi ja Dijon sinep. Maitsesta kala soola ja pipraga ning pane kala koos mee - sinepi marinaadiga kilekotti. Mudi kala marinaadis, nii et kala ühtlaselt marinaadiga kaetud saaks. Lase kalal marinaadis seista ca pool tundi. 
 Aja pann kuumaks, lisa õli, lõika kala portsioniteks ja prae kala mõlemalt poolt krõbedaks. Või tõsta kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 - 20 minutit. 

Sinepi - mee forell. Foto: erakogu. 

Ja siin on sinepi - mee forelli toitumisalane teave:


 Forellile kõrvale panin wakame salatit. Ostsin selle Umami poest siit. See on väga maitsev aasiapärane vetikate salat. Kiudaine - ja joodirikas. Sobib eriti hästi sushi ja Jaapani toitude juurde. Ka kala kõrvale sobis see minu arust väga hästi. Kuna vetikad on mulle väga soovitavad ja see salat mulle väga, väga maitseb, siis ma sööks hea meelega seda tihemini aga lihtsalt ei raatsi (see 100 grammine pakk maksab 1.99 €). Igal juhul tasub kindlasti proovimist! 

Wakame salat Umami poest. 

 Üks ports salatit (100 grammi) annab 126 kcal, süsivesikuid 15 g, rasva 6 g, valku 2 g, küllastunud rasvhappeid 0 g, suhkruid 2 g. Kui lisada siia juurde 1 ports sinepi mee forelli, siis on kalorsus kokku 416 kcal. 



Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar