Mul on retsepte, mille koostise üks komponentidest on magustamata (suhkruvaba) õunakaste. Otsustasin selle ise teha, kuna poe õunakastmed on kõik suhkruga valmistatud. Õun aga on juba isegi magus. Tegin valmis ja panin parajate portsjonitena sügavkülma, sest suhkruta õunakaste kaua ei säili.
Vaja läks:
5 õuna (puhastatult 782 g)
1 tl värskeltpressitud sidrunimahla
1 dl vett
Õunad. Pilt: netist. |
Värskeltpressitud sidrunimahl. Pilt: netist. |
Valmistamine:
Koori ja puhasta õunad. Tükelda väiksemateks tükkideks, lisa värskeltpressitud sidrunimahl ja vesi. Keeda tasasel tulel kaanega kaetult, kuni õunatükid on pehmed. Jahuta õunakaste ja püreeri saumiksriga ühtlaselt kreemjaks.
Magustamata õunakaste. Pilt: netist. |
Ma siia toitumisalast teavet ei panegi. Võib arvestada õuna kalorsuse. Põhimõtteliselt on see ju pehmekshautatud õun törtsukese sidrunimahlaga.
Kasutada võib seda küpsetistes, hommikupudru peal, võib saiale määrida vms.
Kokku tuli seda õunakastet mul 620 grammi.
Tervislikku maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar