neljapäev, 31. august 2017

Peekoni muna ja juustu rullid.


 Selle põneva ja väga maitsva hommikusöögiidee leidsin siit. Sellelt lingilt saab nii videoõpetuse, kui ka kirjapandud retsepti. 

Peekoni muna ja juustu rullid. Pilt: originaalretseptist. 

Kogus: 6 rulli

KOOSTISOSAD:
6 suurt muna
2 spl piima
1/4 tl küüslaugupulbrit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 spl võid
1 spl tükeldatud värsket murulauku
18 viilu peekonit
2 cup riivitud Cheddari juustu (480 ml)

JUHISED:
Suures kausis kloppige läbi munad, piim ja küüslaugupulber. Maitsesta soola ja pipraga.
Keskmise kuumusega mittenakkuva pinnaga pannil sulatatakse või. Lisage munasegu ja segage 3 minutit, seejärel segage sisse murulauk.
Pange lõikelauale kolm riba küpsetamata peekonit. Puistake peekoniviiludele cheddar juust ja tõstke peale munapuder. Keerake tihedalt kokku. Korda ülejäänud peekonite, juustu ja munaga. Kokku tuleb 6 rulli. 
Tõsta pannile asetades peekoni „õmblused“ allapoole vastu panni. Prae, kuni kõik küljed on krõbedad. Seejärel asetage köögirätiga kaetud taldrikule, et eemaldada üleliigne rasv. Serveerige :) 

Peekoni muna ja juustu rull. Pilt: originaalretseptist. 

 Ja nagu alati ei tee ma kunagi 100% retsepti järgi, vaid võtan retsepte, kui ideid. Esiteks vähendasin ma koguseid täpselt poole võrra. Mul nii palju neid rulle vaja polnud. Mina tegin 3 rulli. Selleks läks vaja üht pakki Rakvere American BBQ peekonit ehk 150 grammi. Pakis oli täpselt 9 riba peekonit. Ühele rullile läks vaja 3-e peekoniriba. 
 Teiseks tegin ma oma peekonirullide sisse Gordon Ramsay munapudru. Mulle hakkas see niiväga meeldima, et muud munaputru enam ei tahagi. Gordon Ramsay perfektse munapudu valmistamise õpetuse saab siit

Rakvere American BBQ peekon. Pilt: netist. 

Minu läks vaja seega:
Munapudru jaoks:
3 suurt muna
15 g võid
15 g ehk 1 spl köögikoort
soola ja pipart maitsestamiseks

Muna. Pilt: netist. 

Tere või. Pilt: netist. 
Alma toidukoor. Pilt: netist. 










Valmistasin valmis munapudru (vaata lisatud lingilt valmistamisõpetust). 

1 pakk ehk 150 g peekonit
75 g riivitud juustu

Saaremaa riivjuust. Pilt: netist. 

 Edasi panin kolm riba peekonit üksteise kõrvale nii, et pisut kataks üksteist. Peale puistasin riivitud laktoosivaba juustu, juustule tõstsin munaputru ja keerasin rullid. 
 Praadisin kuival kuumal pannil peekonirullid igast küljest krõbedaks ja serveerisin juurde kirsstomateid. Kuival sellepärast, et peekonit praadides eraldub niigi piisavalt rasva ja toit oli juba piisavalt rammus :D 

Peekoni muna ja juustu rullid. Foto: erakogu. 

 MINU KOMMENTAAR:
Tõepoolest imemaitsev ja toitev hommikusöök! Mõnusalt krõbe peekon, mahlakas ja kohev perfektne munapuder ja sulav juust. 
 Mul viimase peekonirulli keeramine läks pisut raskemat, sest pakist viimaseid võttes olid nad kohati augulised. Pidin pisut tihedamalt üksteise kõrvale paigutama need peekoni viilud. Pisut tuli otstest juustu ja munaputru praadimisel välja aga siiski jäi kõik kenasti üheks tükiks. 

Ja siin on ühe peekoni muna ja juustu rulli toitumisalane teave: 


Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar