teisipäev, 8. august 2017

Mango - arbuusi - kookose magustoit.


 Sain selleks magustoiduks idee siit. Seal on videoõpetus. Kuna magustoit näeb üliefektne välja aga seal videoretseptis on selle valmistamine üsna mahukas (eriti selle mangokihi valmistamine), siis tekkis idee sama asi teha aga märksa lihtsamalt. 
 Ka otsustasin ma valada kolm kihti ühte magustoidupokaali. Arvasin, et on efektsem ja saab mitut erinevat kihti maitsta pärast. 
Paleo, vegan (veganid peaks vist ainult oma magustoidu agar agariga tarretama), ilma lisatud suhkruta (magustatud vaid kookose kiht stevia suhkruga)!

Screenshot videoretseptist. 
Kogus: 4 portsu

Vaja läheb:
Töövahendid:
metallist muffinivorm
4 ümara põhjaga klaasi
blender
pott või kastrul
mõõdukann valamistilaga


Koostisosad:
350 g värsket mangot
8 g želatiini
350 g värsket arbuusi
7 g želatiini
350 ml kookospiima
7 g želatiini
1 spl stevia suhkrut
tsutike meresoola
1 tl vanillikaunapastat
kaunistuseks sidrunmelissi lehekesi (või kaunista pisikeste mangotükikestega)

Mango. Pilt: netist. 

Arbuus. Pilt: netist. 
Kookospiim. Pilt: netist. 








Želatiin. Pilt: netist. 













Vanillikaunapasta. Pilt: netist. 
Stevia suhkur. Pilt: netist. 










Valmistamine:
1. Lõika mangol kivi välja. Lõika noaga sisse ruudustik ja eemalda lusikaga viljaliha. Kaalu õige kogus mangotükke ja pane need sortsukese veega blenderisse ning blenderda kreemjaks püreeks. Lisa püree sisse želatiin (8 grammi, pisut rohkem on vaja želatiini panna sellepärast, et mango oli mul üsna hapukas, hapu vedeliku tarretamiseks on vaja pisut rohkem želatiini panna) ja sega korralikult läbi. Vala segu kastrulisse ja kuumuta segades, kuni želatiin on lahustunud. Ära keema lase! Vala mangopüree valamistilaga (on mugavam püreed magustoidupokaali valada) mõõdukannu ja jahuta maha. 
 Aseta metallist muffinivorm lauale ja säti sinna külili magustoiduklaasid. Vala ettevaatlikult mangopüree klaasidesse ja ürita klaase mitte liigutada. Tõsta ettevaatlikult külmkappi tarretuma. Tarreta ca 2 tundi. 

Screenshot videoretseptist. 

2. Lõika arbuusist viilud ja puhasta need korralikult seemnetest. Kaalu õiges kogus arbuusitükke ja pane need blenderisse ning blenderda ühtlaseks. Arbuusile ei ole vett vaja lisada, kuna arbuus on niigi vesine ja mahlakas! Lisa arbuusimahlale želatiin (7 grammi on piisav, sest arbuus on magusam) ja sega korralikult läbi. Vala segu kastrulisse ja kuumuta segades, kuni želatiin on lahustunud. Ära keema lase! Vala arbuusimahl valamistilaga (on mugavam magustoidupokaali valada) mõõdukannu ja jahuta maha. 
 Tõsta tarretunud mangopüree muffinivormiga külmkapist välja. Paiguta klaasid teisipidi külili ja vala ettevaatlikult arbuusimahl magustoidupokaalidesse ja ürita klaase mitte liigutada. 
 PS! Klaas võib raskusjõu tõttu muffinivormis otseks vajuda. Kui klaas ei taha õiges kaldes olla, siis hoia klaasi paigal, seni kuni arbuusimahla pokaali valad. Kui arbuusimahl on ka magustoidupokaalis, siis püsib klaas õiges kaldes. 
 Tõsta ettevaatlikult külmkappi tarretuma. Tarreta ca 2 tundi. 

3. Mõõda kookospiim kastrulisse. Sega sisse želatiin ja sega korralikult läbi. Kuumuta kookospiim, et želatiin lahustuks. Ära keema lase! Lisa stevia suhkur, näputäis meresoola ja vannillikaunapasta ning sega korralikult läbi. Vala kookospiim valamistilaga (on mugavam magustoidupokaali valada) mõõdukannu ja jahuta maha. 
 Tõsta tarretunud magustoit muffinivormiga külmkapist välja.  Nüüd võid klaasid muffinivormist välja tõsta. Lao klaasid lauale ning vala kookospiim kolmandaks kihiks magustoidupokaalidesse. Tõsta külmkappi ca 2 tunniks tarretuma.

Screenshot videoretseptist. 

4. Kaunista magustoit sidrunmelissi lehekestega või väikeste mangotükikestega. 

Screenshot videoretseptist. 

5. Serveeri! 

PS! Seda magustoitu võib teha ükskõik mitme kihilise. Ka püstises klasis on erivärvi kihid väga efektsed. Kasuta erivärvi marju või puuvilju. Ühe kihi võid teha kookospiimaga või piimaga, kui pole vegan, paleo või sul pole laktoositalumatust. Piimakihi võid pruuniks värvida lahustuva kohvi või kakaopulbriga. Kollase kihi jaoks kasuta mangot, apelsini, ananassi vm kollast värvi puuvilja. Punase kihi jaoks kasuta maasikaid, vaarikaid vm punast värvi marju või puuvilju. 

Mango - arbuusi - kookose magustoit. Foto: erakogu.

MINU KOMMENTAAR:
Patuselt hea magustoit! Loomulikult ka väga efektne. Ja tegelikult oli selle valmistamine väga lihtne. Vahepeal, kui kiht külmkapis tarretub saab muid koduseid toimetusi teha. 
 Meeldis väga mango õrn hapukus, arbuusi mahe magusus ja kookospiima kreemine ja pehme konsistens. Pisut suhkrut, tsutike soola ja vanillikaunapasta panid i-le punkti. Väga hea idee oli need kõik kolm kihti ühte pokaali panna. 
 Millegipärast hakkasid mu magustoidud külmkapis higistama. Enne serveerimist on mõistlik klaas õrnalt seest köögipaberiga ära kuivatada. Näeb korrektsem välja. 

Mango - arbuusi - kookose magustoit. Foto: erakogu. 

Ja siin on selle magustoidu toitumisalane teave:


Mõnusat maiustamist! ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar