esmaspäev, 28. august 2017

KÕIGE OLULISEM, MILLEST ALUSTADA autoimmuunseisundi tervendamisel, on TERVENDADA OMA SOOLESTIKKU!

KÕIGE OLULISEM, MILLEST ALUSTADA autoimmuunseisundi tervendamisel, on TERVENDADA OMA SOOLESTIKKU! 
Autoimmuunhaiguste puhul on kindel kolm asja:
1. Neil on pärilik eelsoodumus (kuid geene SAAB välja lülitada!);
2. Seisundi on käivitanud meie elukeskkonnas peituvad päästikud (närvipinge, toksiinid õhus, toidus, ravimites, puhastusvahendites, kosmeetikas; toiduained, mis on individuaalselt talumatust tekitavad jne-jne);
3. Mistahes autoimmuunseisundi puhul on suure tõenäosusega tegemist lekkiva soole sündroomiga. See tähendab seda, et kahjulikud jääkained ja toksiinid pääsevad vereringesse, läbivad vere-aju barjääri, rikuvad hormonaalset tasakaalu, närvivahendusainete tööd jne.
Kui tasakaal on tõsiselt paigast ära, hakkab vohama pärmseen, parasiidid tunnevad end aina kodusemalt ja mürgitavad oma jääkainetega veel rohkem organismi.

MIDA KINDLASTI PEAD TEGEMA:
- Jäta oma menüüst grammipealt välja gluteen (nisuvalk), kaseiin (piimavalk), suhkur ja soja.
- Teine oluline moment on kindlasti pöörata tähelepanu Omega 3 ja Omega 6 rasvhapete suhtele, et sisemist põletikku kontrolli alla saada. Kontrolli oma D-vitamiini taset ja võta seda lisaks vastavalt individuaalsele vajadusele.
- Ära kõiguta oma veresuhkrutaset
- Tarbi prebiootikume, mis on toiduks headele bakteritele ja probiootikumi, mis on võimalikult kõrge ja erinevate tüvedega bakterisisaldusega.
- Maohappe reguleerimiseks vali naturaalne õunasiidriäädikas.

Soolestiku tervendamise ajal tarbi palju kondipuljongit, hapendatud tooteid, juurvilju, ürte. Väldi tervenemise ajal muna, kaunvilju, maavitsalisi ja pähkleid-seemneid, sest need sisaldavad looduslikke mürke glükoalkaloide ja ensüümiinhibiitoreid. Ole puuviljade manustamisel tagasihoidlik ja vali vähemagusad.

 Info on kopeeritud Facebooki grupist "Autoimmuunpaleo toetusgrupp". Selle teksti postitas sinna Reet Henn. Pidasin seda enda jaoks oluliseks ja otsustasin omale siia ära kopeerida, et vajadusel kohe leitav oleks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar