teisipäev, 8. august 2017

Kolmest komponendist pilveleivakesed.


 Ka selle retsepti leidsin paleohacks blogist, nagu paleo majoneesigi. Olen midagi sellist juba teinud. Oopsies ehk LCHF saia asendus. Selle retsepti leiab siit. Kolmest komponendist pilveleivakeste originiaalretsept asub siin

 Need pilveleivakesed on paleo, gluteenivabad, laktoosivabad, teraviljavabad, jahuvabad ja suhkruvabad. 


 Kerged ja õhulised, vaid kolmest koostisosast valmistatud leivakesed. Neid on lihtne valmistada ja sa võid neid katta nii magusa, kui ka soolase kattega. Võid neist valmistada minipitsad või teha võileibu.

Vajad kolme koostisosa:
mune
paleo majoneesi (retsept siin)
söögisoodat

 Alustage munavalgete ja söögisooda vahustamisest mikseriga, kuni moodustuvad teravad tipud. See võtab aega umbes 3 minutit.  Seejärel kasutage eraldi kaussi. Segage selles korralikult kokku munakollased ja majonees. 
 Seejärel segage munavalgesegu õrnalt kokku munakollaseseguga nii, et ei lõhuks vahustatud munavalgete õhulisust.

Pilt originaalretseptist.

 Kasutage 1/3 tassi suurust mõõdunõud, et taigen küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile valada. Üritage ühtlast ringikujulist kuju saavutada. Valage taigen nii, et kindlasti jääks vahele ruumi. Küpsetage ahjus temperatuuril 150 kraadi 25-30 minutit. Leivakesed peavad olema küpsed ja ka keskelt ei tohi olla võbelev (toores).

 Nüüd lõbus osa. Katke oma leivakesed või ja maasika-chia toormoosiga magusaks hommikusöögiks või katke need oma lemmik pitsakattega. Kiireks BLT-stiilis võileivaks, määrige leivake majoneesiga, asetage sellele salatileht, tomati viil, sibularõngad ja küpsetatud peekon.

 PS! Pilveleivakeste taignasse (majoneesi ja munakollase sisse) võite sisse segada maitsestamiseks ürte. Näiteks kuivatatud oreganot ja/või basiilikut. Magusate leivakeste saamiseks segage sisse üks teelusikatäis kookossuhkrut ja 1/4 tl kaneeli.

 Märkus: Ahjust võttes on leivakesed kõvad ja krõbedad aga nad muutuvad toatemperatuuril seistes (jahtudes) tekstuurilt pehmeks, nagu sai.

Pilt originaalretseptist.

Kogus: 7 - 8 pilveleivakest

Tööriistad:
  küpsetusplaat
  küpsetuspaber
  2 kaussi koostisosade segamiseks
  mõõtelusikaid

Koostisosad:
  3 muna, (munakollased ja valged eraldatud)
  1/4 tl söögisoodat
  3 spl paleo majoneesi

Munavalged ja munakollesed eraldi. Pilt: netist.
Paleo majonees. Foto: erakogu.
Söögisooda. Pilt: netist. 

Juhised:
  Kuumutage ahi temperatuurini 150 kraadi ja katke küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
  Segage ühes kausis kokku munavalged ja söögisooda. Mikserdage mikseriga seni, kuni moodustuvad teravad tipud.
  Teises kausis segage kokku majonees ja munakollased. Segage, kuni on ühtlaselt segunenud.
Segage vahustatud munavalge sisse munakollase-majoneesi segu. Lisa munakollase - majoneesi segu kolmes osas vahepeal õrnalt segades. Sega õrnalt, et ei lõhuks munavalge õhulist tekstuuri. 
  Kasutage 1/3 tassi suurust mõõdunõud, et valada taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes vahele ruumi.
Küpsetage 30 minutit, kuni on küpsed. Katke oma lemmik Paleo kattega.

Kolmest komponendist pilveleivakesed. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
 Üsna sarnase tekstuuriga, mis oopsied. Mõnusad pehmed ja kohevad. Hea saia asendus. :)
 Minul tuli kokku 7 pilveleivakest. 

Pilveleivakesed paleo majoneesi, Oskari maamehesingi ja E-piim laktoosivaba Eesti juustuga. Foto: erakogu. 

 Ja siin on nende pilveleivakeste toitumisalane teave. Kahjuks avastasin Myfitnesspal-ist ühe puuduse. Nimelt ei saa retsepti üht endavalmistatud komponenti lisada. Seega kasutasin Hellmann's Original majoneesi aga nagu juba selgunud on, siis endavalmistatud on peaaegu poole kalorivaesem. Nii, et tegelikult on see toitumisalane teave praegu täiesti vale. Aga no täppi läheb see sel juhul, kui kasutatakse endavalmistatud majoneesi asemel Hellmann's Original majoneesi. 


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar