Ka selle retsepti leidsin paleohacks blogist, nagu paleo majoneesigi. Olen midagi sellist juba teinud. Oopsies ehk LCHF saia asendus. Selle retsepti leiab siit. Kolmest komponendist pilveleivakeste originiaalretsept asub siin.
Need pilveleivakesed on paleo, gluteenivabad, laktoosivabad, teraviljavabad, jahuvabad ja suhkruvabad.
Kerged
ja õhulised, vaid kolmest koostisosast valmistatud leivakesed. Neid
on lihtne valmistada ja sa võid neid katta nii magusa, kui ka
soolase kattega. Võid neist valmistada minipitsad või teha
võileibu.
Vajad
kolme koostisosa:
mune
paleo
majoneesi (retsept siin)
söögisoodat
Alustage
munavalgete ja söögisooda vahustamisest mikseriga, kuni moodustuvad
teravad tipud. See võtab aega umbes 3 minutit. Seejärel
kasutage eraldi kaussi. Segage selles korralikult kokku munakollased ja majonees.
Seejärel segage munavalgesegu õrnalt kokku
munakollaseseguga nii, et ei lõhuks vahustatud munavalgete
õhulisust.
Pilt originaalretseptist. |
Kasutage
1/3 tassi suurust mõõdunõud, et taigen küpsetuspaberiga kaetud
küpsetusplaadile valada. Üritage ühtlast ringikujulist kuju
saavutada. Valage taigen nii, et kindlasti jääks vahele ruumi.
Küpsetage ahjus temperatuuril 150 kraadi 25-30 minutit. Leivakesed peavad
olema küpsed ja ka keskelt ei tohi olla võbelev (toores).
Nüüd
lõbus osa. Katke oma leivakesed või ja maasika-chia toormoosiga
magusaks hommikusöögiks või katke need oma lemmik pitsakattega.
Kiireks BLT-stiilis võileivaks, määrige leivake majoneesiga,
asetage sellele salatileht, tomati viil, sibularõngad ja küpsetatud
peekon.
PS!
Pilveleivakeste taignasse (majoneesi ja munakollase sisse) võite sisse
segada maitsestamiseks ürte. Näiteks kuivatatud oreganot ja/või basiilikut. Magusate leivakeste saamiseks segage sisse üks
teelusikatäis kookossuhkrut ja 1/4 tl kaneeli.
Märkus:
Ahjust võttes on leivakesed kõvad ja krõbedad aga nad muutuvad
toatemperatuuril seistes (jahtudes) tekstuurilt pehmeks, nagu sai.
Pilt originaalretseptist. |
Kogus:
7 - 8 pilveleivakest
Tööriistad:
küpsetusplaat
küpsetuspaber
2 kaussi koostisosade segamiseks
mõõtelusikaid
Koostisosad:
3 muna, (munakollased ja valged
eraldatud)
1/4 tl söögisoodat
3 spl paleo majoneesi
Munavalged ja munakollesed eraldi. Pilt: netist. |
Paleo majonees. Foto: erakogu. |
Söögisooda. Pilt: netist. |
Juhised:
Kuumutage ahi temperatuurini 150
kraadi ja katke küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
Segage ühes kausis kokku
munavalged ja söögisooda. Mikserdage mikseriga seni, kuni
moodustuvad teravad tipud.
Teises kausis segage kokku
majonees ja munakollased. Segage, kuni on ühtlaselt segunenud.
Segage vahustatud munavalge sisse munakollase-majoneesi segu. Lisa munakollase - majoneesi segu kolmes
osas vahepeal õrnalt segades. Sega õrnalt, et ei lõhuks munavalge õhulist tekstuuri.
Kasutage 1/3 tassi suurust
mõõdunõud, et valada taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile,
jättes vahele ruumi.
Küpsetage 30 minutit, kuni on
küpsed. Katke oma lemmik Paleo kattega.
Kolmest komponendist pilveleivakesed. Foto: erakogu. |
MINU KOMMENTAAR:
Üsna sarnase tekstuuriga, mis oopsied. Mõnusad pehmed ja kohevad. Hea saia asendus. :)
Minul tuli kokku 7 pilveleivakest.
Pilveleivakesed paleo majoneesi, Oskari maamehesingi ja E-piim laktoosivaba Eesti juustuga. Foto: erakogu. |
Ja siin on nende pilveleivakeste toitumisalane teave. Kahjuks avastasin Myfitnesspal-ist ühe puuduse. Nimelt ei saa retsepti üht endavalmistatud komponenti lisada. Seega kasutasin Hellmann's Original majoneesi aga nagu juba selgunud on, siis endavalmistatud on peaaegu poole kalorivaesem. Nii, et tegelikult on see toitumisalane teave praegu täiesti vale. Aga no täppi läheb see sel juhul, kui kasutatakse endavalmistatud majoneesi asemel Hellmann's Original majoneesi.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar