laupäev, 30. oktoober 2021

Kreemjas, chipotle'iga maitsestatud pasta.



Kreemjas, chipotle'iga maitsestatud pasta - kindlasti jaa! See on tervislik ja maitsev ning teeb täiusliku eine pereõhtusöögiks. Pakkuge kõrvale erksavärvilist värsket salatit, et saada lisatoitaineid ja ravivaid omadusi.

Tomatid: Täis mikrotoitaineid, fütokemikaale, vitamiine ja mineraale, et toetada maksa paljusid funktsioone. Lükopeen on armastatud toitaine, mida maks kasutab rakkude kahjustuste eest kaitsmiseks, lisaks aitab lükopeen maksa punaseid vereliblesid ohutult, sujuvalt ja tõhusalt detoksiseerida. Tomatites olevad puuviljahapped aitavad sapipõit tervena hoida, aidates sapipõiest setted lahti saada ja vähendavad isegu sapikivi suurust.

Küüslauk: Väärib tänapäeval maailma ravimiks kuulutamist. Juba iidsetest aegadest kasutati elujõu suurendamiseks. Küüslauk on meie heaolu jaoks olulisem kui kunagi varem. Piisab, kui öelda, et küüslauk on mitmekülgne, mängib inimese tervise kaitsmisel palju erinevaid rolle ja omab märkimisväärset ulatust selles, mida see kellegi heaks ära teha võib. Küüslauk on viirusevastane, antibakteriaalne, seenevastane (sealhulgas hallitusevastane), parasiitidevastane ja rikas fütokeemilises allitsiinis - väävliühend, mis takistab haigusi.

Tõlkija märkus: Chipotle on suitsutatud tuline chilli pipar, mida kasutatakse eriti Mehhiko köögis.

Chipotle pasta. Pilt: siit



Chipotle pasta.

Koostis:
80 ml (1/3 cup) pudruks tehtud avokaadot
360 ml (1 1/2 cup) magustamata mandlipiima, vajadusel rohkem
1/2 - 1 tl chipotle chillit maitsestamiseks (maitse järgi)
1 küüslauguküüs, jämedalt hakitud
1 spl sibulapulbrit
1 spl tomatipastat
80 ml (1/3 cup) purustatud tomateid
2 spl sidrunimahla
meresoola, maitse järgi (soovi korral)
3 suvikõrvitsat või 230 g( 1/2 naela) pruuni riisi, maguskartulit, kikerherne- või läätsenuudleid
Serveerimiseks 2 spl jämedalt hakitud värsket koriandrit

Valmistamine:
Valmista köögiviljaspiraalijaga suvikõrvitsast spagetid. Pruuni riisi, bataadi või oanuudlite kasutamisel keeda neid soolaga keedetud vees kuni pehmed. Nõruta ja tõsta kõrvale.

Kastme valmistamiseks segage köögikombainis kokku avokaado, mandlipiim, chipotle'i maitseaine, küüslauk, sibulapulber, tomatipasta, purustatud tomatid, sidrunimahl ja meresool ning töödelge kuni ühtlaselt segunenud. Kaste peaks olema paks, kuid valatav - vajadusel lisage natuke rohkem mandlipiima.

Valage kaste potti ja kuumutage, kuni see on lihtsalt soe. Ärge kuumutage seda liiga palju, vastasel juhul võib kaste muutuda klompi. Lisage suvikõrvitsa spagetid või nuudlid ja tõstke peale kaste..
Serveerimisel puistake peale hakitud koriandrit. Serveerige kohe.

Kogus: 2-3 portsu

Originaalretsept siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar