Hoiatus: See jäätise retsept on ohtlikult hea. Jäätisemasinaga kulub selleks vaid mõni minut ja vähem kui tunni aja pärast saate jäätise, mis on puhtam ja maitsvam kui kõik, mida poes saada on. Boonusena saab järelejäänud mandlipiima kasutada smuutides või nautida külmalt külmkapist võetuna.
Mee-kookose jäätis. Pilt: siit |
240 ml (1 cup) mandleid
2 datlit, kivid eemaldatud
6 mm tükk (1/4 inch) vanillikauna, pikuti ppoleks lõigatud
360 ml (1 1/2 cup) kookoskoort (2 tk 400 ml purki kümkapikülma täisrasvast kookospiima)
1⁄8 tl meresoola
30 ml (1/8 cup) töötlemata mett
60 ml (1/4 cup) hakitud mandleid (soovi korral)
Valmistamine:
Kõigepealt valmistage mandlipiim blenderdades mandlid, datlid ja vaniljekaunast kraabitud seemned ja 480 ml (2 cups) vett, kuni on ühtlane. Kurnake vedelik läbi pähklipiima koti või tiheda riide ja tõsta kõrvale.
Seejärel avage (külmkapis seisnud) kookospiimapurgid, jälgides, et neid ei raputataks. Eraldage purgist pealmine kiht ehk kõva koor. Segage keskmises kausis kookoskreem 240 ml (1 cup) mandlipiima, meresoola ja meega, kuni koostisosad on omavahel segunenud. Vala jäätisemasina kaussi ja töötle vastavalt jäätisemasina juhistele.*
* Serveeri jäätis soovi korral hakitud mandlitega ja niristage peale pisut töötlemata mett.
* Külmuta segu kausis ilma jäätisevalmistajata ja sega iga 30 minuti järel kuni on tugev ja kõva jäätise konsistents.
Kogus: 2 - 4 portsjonit
Originaalretsept siin.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar