laupäev, 30. oktoober 2021

Kartuli-pitsapaadid.

 Kartuli-pitsapaadid.


Lihtsa kartuli mitmekülgsus on muljetavaldav. Aurutatult, küpsetatult salatitetesse, pitsapõhjaks täidetult, püreeks või muuks – võimalusi on lõputult. Kartuleid tihti halvustatakse muude kaasasolevate koostisosade tõttu. Kui seda aga valmistatakse ilma võita, kooreta, juustuta või peekonita, on kartul uskumatult tervendav köögivili, mis aitab teie viirusekoormust maha suruda. Need pitsapaadid näitavad veel ühte maitsvat viisi kartuli nautimiseks.

Kartul: rikkalik aminohapetes, mis pärsivad spetsiifiliselt viiruse kasvu. Kartul on kõrge glükoosisisaldusega, mis pakub maksale ainet, et ta tugevana püsiks. Samuti aitab see üles ehitada glükogeeni ladustamist - ressurssi, mis kaitseb meid veresuhkru probleemide, kehakaalu tõusu, rasvmaksa ja musta vere sündroomi eest. Kartul hoiab maksa maandatuna ja stabiilsena, aidates meid heasse vormi.

Tomatid: Sisaldavad mikrotoitaineid, fütokemikaale, vitamiine ja mineraale, et toetada maksa paljusid funktsioone. Lükopeen on armastatud toitaine, mida maks imetleb: maks kasutab seda enda kaitsmiseks rakkude kahjustuste eest, lisaks aitab lükopeen maksa punaseid vereliblesid ohutult, sujuvalt ja tõhusalt detoksiseerida .

Suvikõrvits: Suvikõrvitsel on kerge maksa puhastav toime, mis võimaldab maksal mürgiseid hävitajaid ohutult välja viia. See on ka seedetrakti seintele rahustav, tõrjudes välja patogeene, näiteks baktereid ja seeni, võimaldades maksal paremini toitaineid saada.

Kartuli-pitsapaadid. Pilt: https://www.medicalmedium.com/blog/potato-pizza-boats



Kartuli-pitsapaadid.

Koostis:
4 suurt kartulit

Kastmeks:
120 ml (1/2 cup) puhast tomatipastat (leidke lisanditeta)
1 tl kuivatatud punet
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1 tl töötlemata mett
60 ml (1/4 cup) vett

Täidise variandid:
60 ml (1/4 cup) hakitud suvikõrvitsat
60 ml (1/4 cup) hakitud punast paprikat
60 ml (1/4 cup) pooleks lõigatud kirsstomateid
60 ml (1/4 cup) hakitud punast sibulat
Serveerimiseks värsket basiilikut

Valmistamisõpetus:
Kuumutage ahi temperatuurini 200 ° C. Katke ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Augusta kartulid kahvliga ja aseta ahjuplaadile. Küpsetage neid ahjus 45 minutit kuni1 tund, kuni kartulid on pehmed. Tõstke ahjust ja jahutage.

Kuni kartulid ahjus pruunistuvad valmistage tomatikaste. Segage kokku tomatipasta, kuivatatud pune, kuivatatud tüümian, töötlemata mesi ja 60 ml (1/4 cup) vett. Tõstke kõrvale.

Kui kartulid on piisavalt jahtunud, lõigake kartul pikuti pooleks. Võtke lusikaga sisu välja, et moodustuksid paadikesed. Pange igasse paadikesse paar supilusikatäit tomatikastet ja lisage enda valikul lisandid.

Pange tagasi ahju ja küpsetage 15–20 minutit, kuni pealt on läbi küpsenud. Serveerige kohe.

Kogus: 2 - 3 portsjonit 

Videoretsept siin.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar